FIFA: Procedură disciplinară pentru meciul România-Polonia

Data publicării:
meci romania polonia George FB

FIFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară după incidentele de la meciul România - Polonia, disputat în urmă cu o săptămână, pe Arena Naţională, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

meci romania polonia George FB

 

"Putem să confirmăm că s-a deschis o procedură disciplinară după meciul România - Polonia", a precizat FIFA pentru AFP.

Reprezentativa României a fost învinsă la 11 noiembrie de selecţionata Poloniei, scor 3-0 (1-0), în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Meciul, disputat pe Arena Naţională, a fost marcat de incidente. Jocul a fost întrerupt mai întâi circa un minut, după ce fanii rapidişti au aruncat torţe pe teren. Jandarmii au scos doi suporteri rapidişti din stadion, apoi au fost folosite gaze lacrimogene pentru aplanarea unui conflict între fani, stewarzi şi jandarmi. Partida a mai fost întreruptă o dată pentru scurt timp, atacantul Robert Lewandowski prăbuşindu-se pe teren, după ce o petardă a căzut în apropierea lui. Jucătorul s-a ridicat de pe teren după un minut, timp în care arbitrul Damir Skomina a trimis jucătorii la mijlocul terenului.

După partida de pe Arena Naţională, Jandarmeria Capitalei a anunţat că zece suporteri au primit sancţiuni contravenţionale pentru participare la încăierare, consum de băuturi alcoolice şi pătrunderea în stadion în stare de ebrietate, în cazul fanilor respectivi dictându-se şi interdicţii de acces în arenele sportive. În plus, au fost întocmite actele de sesizare pentru cinci persoane, pentru folosirea de materiale pirotehnice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri