Filosofia selecţionerului Christoph Daum: Atacăm, indiferent dacă mingea e la noi sau la adversar

Data publicării:
christoph daum frf fb crop

„Propunerea Administrației FRF pentru postul de selecționer al României a fost aprobată de Comitetul Executiv. Christoph Daum, 62 de ani, este noul antrenor al echipei naționale", este mesajul de pe site-ul FRF.

„Sunt extrem de bucuros să mă aflu aici, este o onoare și o responsabilitate, să dau tot ce am mai bun pentru fotbalul românesc și pentru echipa națională a României. Vreau ca împreună cu jucătorii și colaboratorii mei să am succes și să obținem calificarea la Cupa Mondială din 2018. Pentru asta trebuie să fim uniți, să ne respectăm. Filosofia mea este să atacăm întotdeauna, indiferent dacă mingea e la noi sau la adversar”, a declarat Christoph Daum la prezentarea sa oficială.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a precizat că Daum a semnat un contract pe doi ani: „Detaliile financiare sunt confidențiale, dar obiectivul este calificarea la CM 2018 și nu ascund că îmi doresc să continuăm și în campania pentru EURO 2020”, a declarat Burleanu, citat de Agerpres.

Conform informaţiilor vehiculate în presă, noul selecţioner va avea un salariu de 1,1 milioane de euro anual.

Pentru prima dată de la preluarea conducerii FRF de către Răzvan Burleanu, presa nu a avut acces la şedinţa Comitetului Executiv în care s-a decis instalarea antrenorului german la cârna naţionalei, transmite digisport.ro. Patru membri ai conducerii Federaţiei, care s-au pronunţaseră împotriva lui Christoph Daum, au lipsit de la şedinţă - Valeriu Argăseală, Gino Iorgulescu, Florin Prunea și Emilian Hulubei.

Naţionala României devina prima reprezentativă pe care Christoph Daum o antrenează. Până acum a activat doar la echipe de club şi, în 30 de ani de carieră, a câştigat titlul în Bundesliga, cu VfB Stuttgart, în 1992, şi Supercupa Germaniei, tot cu Stuttgart, un an mai târziu; titlul cu Beşiktaş, în Turcia, în 1995; Supercupa Turciei, cu aceeași echipă, dar în 1994; două titluri consecutive cu Fenerbahce, în 2004 şi 2005; eventul cu Austria Viena în 2003.

Joachim Low, selecţionerul campioanei mondiale, are o părere foarte bună despre noul selecţioner al României.

„Christoph Daum este un antrenor care poate da echipei sale și fiecăruia dintre jucători energii nebănuite. (...) Este o decizie bună pentru Christoph Daum și o decizie bună pentru fotbalul românesc”, a declarat Low, scrie digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri