Finala cupei Dinamo - CFR Cluj, în direct la Digi Sport 1. Echipele probabile

Data publicării:
cupa romaniei

Roș-albii au șansa de a câștiga a 14-a Cupă a României din istoria clubului și tocmai de aceea deviza acestora pentru ultimul act al competiției este „14 pentru Ekeng!”. 14 este şi numărul purtat de Patrick Ekeng în „Ştefan cel Mare”, retras de club după dispariţia acestuia.

Dincolo de aceste aspecte puternic emoționale, elevii lui Mircea Rednic au șansa de a-și salva un sezon întreg prin câștigarea unui trofeu, ceea ce nu s-a mai întâmplat de acum patru ani. În 2012, Dinamo a câștigat tot Cupa României după ce a învins Rapid cu 1-0, prima finală pe ”Arena Națională”.

Dinamoviștii au decis, în urma unei propuneri făcute în studioul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport, în urmă cu o săptămână, să trimită trofeul Cupei României în Camerun, la mormântul lui Ekeng, ca un ultim gest de omagiu pentru fostul jucător al „câinilor roșii”, decedat pe teren, la meciul cu Viitorul, din 6 mai. În cazul în care CFR Cluj va câștiga finala, ardelenii au fost de acord să trimită o copie a cupei în Africa, astfel că Patrick Ekeng va avea la mormânt trofeul, indiferent de cine va câștiga competiția.

FRF s-a implicat, la rândul său, în omagierea fostului dinamovist, în finala Cupei României, unde federația e organizator. Astfel, după ce se va intona imnul de stat, și după ce se vor fi făcut toate formalitățile de la mijlocul terenului legate de schimbul de fanioane și de cine va avea lovitura de start, se va ține un minut de reculegere, acompaniat de o melodie cântată la trompetă.

Echipele probabile

Dinamo: Cerniauskas - Hanca, Puljic, Mevlja, St. Filip - P. Anton, Bicfalvi - Rotariu, Palic, Kortzorg - Gnohere
Antrenor: Mircea Rednic

CFR Cluj: T. Marc - T. Lopes, Larie, L. Goian, Camora - Gomelt, Petrucci, J. Ruiz - Jakolis, Bud, Nouvier
Antrenor: Antonio Conceicao

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri