Fostul fotbalist Romario a făcut operaţie de micşorare a stomacului

Data actualizării: Data publicării:
BRAZIL V SWEDEN
FOTO: Gulliver/GettyImages

Fostul jucător brazilian Romario a fost supus unei operaţii de micşorare a stomacului pentru a-şi controla diabetul de care suferă de foarte mulţi ani.

BRAZIL V SWEDEN
FOTO: Gulliver/GettyImages

Cântărind, înainte de operație 79 de kilograme, el a reușit să slăbească 15 kilograme într-un timp foarte scurt, scrie publicația „As”, citată de News.ro.

„Am 51 de ani şi mă simt mai bine ca niciodată. Am fost operat acum două luni şi mă simt minunat. Când m-au operat aveam 79 de kilograme, am pierdut 15 kilograme la operaţie. Nu voiam să fiu slab, ci să îmi controlez diabetul”, a explicat fostul fotbalist.

Explicațiile au venit după ce decizia lui Romario a stârnit controverse. Polemica a apărut după ce fostul fotbalist, în prezent senator brazilian, a ales o intervenţie chirurgicală considerată experimentală, dar extrem de la modă în Brazilia. Această operaţie se poate realiza doar după aprobarea unei comisii de etică.

Unii specialişti consideră intervenţia „riscantă”, dar alţii cred că este un tratament adecvat în lupta contra obezităţii şi diabetului, fiind practicată în SUA, Franţa, Portugalia, India sau Italia.

romario - getty
Foto: Gulliver/GettyImages

Romário de Souza Faria, născut la 29 ianuarie 1966, este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști profesioniști ai tuturor timpurilor. Atacantul a cunoscut succesul mondial în anii '90, când a devenit campion mondial cu echipa Braziliei (1994). În același an a fost declarat fotbalistul anului. Într-un sondaj pe internet efectuat de FIFA în 1999 a ocupat locul al cincilea în clasamentul „Jucătorilor secolului”. Și tot FIFA l-a inclus în 2004 pe lista celor mai mari 100 de fotbaliști în viață. 

S-a retras definitiv din fotbal în 2009, la 43 de ani, după ce a înscris în toată cariera sa peste 1.000 de goluri. În 2010 a intrat în politică, devenind mai întâi deputat din partea socialiștilor, iar din 2014 este politicianul care a fost ales cu cele mai multe voturi în Senatul brazilian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri