Fotbal | Arbitrajul video va fi folosit la CM 2018

Data publicării:
arbitraj video

„Arbitrajul video va fi folosit la Cupa Mondială 2018 din Rusia, a afirmat miercuri președintele FIFA, Gianni Infantino, la al 67-lea congres al Confederației sud-americane de fotbal (CONMEBOL), la Santiago de Chile, relatează AFP.

arbitraj video

„Vom folosi arbitrajul video la Mondialul 2018, fiindcă până acum avem doar răspunsuri foarte pozitive, a declarat elvețianul.

„Nu este posibil ca în 2017, când toată lumea, pe stadion sau acasă, vede în câteva secunde dacă arbitrul a comis sau nu o greșeală, singurul care nu știe să fie tocmai arbitrul, a explicat Infantino.

Testat recent, la Mondialul cluburilor din Japonia, în decembrie, sau la amicalul Franța - Spania, pe 28 martie, arbitrajul video, care inițial nu fusese luat în calcul pentru CM 2018, face obiectul a numeroase discuții de mai multe luni.

Luna trecută, Gianni Infantino calificase ca „realistă” utilizarea tehnologiei video pentru asistența arbitrilor pentru CM 2018, cu prilejul reuniunii de la Londra a International Board (IFAB).

Asistența video a fost testată pentru prima oară într-un meci amical internațional pe 1 septembrie 2016, cu ocazia meciului Italia - Franța.

Mai multe federații au experimentat până acum tehnologia video, iar aceste teste nu i-au redus la tăcere pe critici.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri