Fotbal | S-au stabilit orele de disputare ale amicalelor din Italia. Meciurile cu Congo și Ucraina, la Digi Sport 1

Data publicării:
nationala

În acea perioadă, România va disputa și două amicale. Primul, împotriva reprezentativei Republicii Democrate Congo, se va disputa la 25 mai, de la ora 21:00, pe stadionul din Saint-Vincent și va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

Republica Democrată Congo, locul 51 în clasamentul FIFA pe luna aprilie, este dublă câștigătoare a Cupei Africii pe Națiuni, în 1968 și 1974. Printre cei mai reprezentativi jucători se numără Mbokani (Norwich), Bakambu (Villareal), Bolasie (Crystal Palace), N’Sakala (Anderlecht), M’Poku(Chievo) și Kebano (Genk). Pentru RD Congo joacă și Jeremy Bokila, fostul atacant al Petrolului.

Al doilea amical, cel cu Ucraina, este programat duminică, 29 mai, cu o zi înainte de finalul cantonamentului, de la ora 20:30, de asemenea ÎN DIRECT la Digi Sport 1, numai că acest meci se va juca pe stadionul Olimpic din Torino.

Selecționata Ucrainei, locul 22 în ierarhia mondială, s-a calificat la Campionatul European din Franța în urma barajului câștigat în fața Sloveniei (2-0, 1-1).

Viitorii adversari ai tricolorilor au trei participări la marile turnee finale: Campionatul Mondial din 2006, Campionatul European din 2012, când au fost una dintre gazde, și Euro 2016.

Selecționerul Myskhaylo Fomenko are la dispoziție un lot format în mare parte din jucători care evoluează în prima ligă internă, la Șahtior Donețk (Pyatov, Kucher, Rakițki, Stepanenko) și Dinamo Kiev (Husiev, Iarmolenko, Khacheridi). Alături de ei, “stranierii” Konoplyanka (Sevilla) sau Kravets (Stuttgart).

Pe 3 iunie, înaintea plecării spre Franța, România va disputa pe „Arena Națională” o ultimă partidă de verificare împotriva Georgiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri