Fotbal/Corupție: Un înalt oficial FIFA a găsit sub pernă un ceas de 20.000 de euro

Data publicării:
fifa

Președintele clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, este acuzat că ar fi încercat să-l corupă pe fostul secretar general al Federației internaționale de fotbal (FIFA), Jerome Valcke, oferindu-i un ceas de aproximativ 20.000 de euro, în tentativa de a obține drepturile audiovizuale în Orientul Mijlociu pentru Cupele Mondiale 2026 și 2030, informează cotidianul Le Parisien.

Al-Khelaifi este suspectat că ar fi oferit „avantaje necuvenite” în beneficiul lui Valcke, prin două mijloace distincte. Mai întâi printr-un ceas Cartier, a cărui valoare este cuprinsă între 10.000 și 20.000 de euro, și pe care fostul responsabil al FIFA a recunoscut, în cursul audierii sale din luna octombrie, că l-a găsit "sub perna sa" într-un hotel din Doha, cu ocazia unei vizite efectuate în ianuarie 2015. Iar apoi prin plata indirectă a unei vile în stil italian, la Porto Cervo (Sardinia), pusă ulterior la dispoziția lui Valcke.

Le Parisien precizează că avocații lui Nasser Al-Khelaifi au dezmințit categoric că cele două cadouri ar fi fost oferite la inițiativa clientului lor.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri