Fotbalist italian, suspendat pentru că nu a denunţat meciuri trucate

Data actualizării: Data publicării:
England v Belgium - International Friendly
Foto: Guliver/GettyImages

Fundaşul central al echipei Genoa, Armando Izzo, a fost suspendat 18 luni şi amendat cu 50.000 de euro, pentru că nu a denunţat cazuri de meciuri trucate, în perioada când juca în Serie B, informează L'Equipe, citând federaţia italiană.

England v Belgium - International Friendly
Foto: Guliver/GettyImages

Armando Izzo ar fi putut primi o suspendare mai mare, după ce Comisia de Disciplină a federaţiei italiene a cerut şase ani de suspendare. Însă, în cele din urmă jucătorul de 25 de ani a primit 18 luni de suspendare şi amendă de 50.000 de euro.

Cazul a început în mai 2016, când zece membri ai Camorra, mafia napoletană, au fost arestaţi, în cadrul unei anchete privind pariuri şi meciuri trucate în Serie B. Ancheta se referă la două meciuri din Serie B, din sezonul 2013-2014 - Modena-Avellino, la 17 martie 2014, şi Avellino-Reggina, din 25 mai 2014 - ale căror rezultate ar putea să fi fost aranjate după intervenţia mafiei. Armando Izzo era atunci jucător la Avellino.

Jucătorul, născut la Napoli, a venit la Genoa în sezonul 2014-2015, şi a fost convocat de două ori la naţionala Italiei, fără să fi debutat însă.

Un alt fundaş din Serie A, Fabio Pisacane, de la Cagliari, a fost achitat, iar Francesco Millesi, care juca atunci la Avellino şi care s-a retras din activitate, a fost suspendat cinci ani.

Echipei Avellino i-au fost retrase trei puncte în clasamentul Seriei B.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri