VIDEO. Primul stadion demontabil

Data actualizării: Data publicării:
151_RasAbuAboud04
Foto: Fenwick Iribarren Architects

Primul stadion demontabil, în care încap 40.000 de oameni, se va construi în Qatar peste doi ani. Ţara arabă se pregăteşte pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2022.

stadion demontabil Fenwick Iribarren Architects
Foto: Fenwick Iribarren Architects

(sursa foto: Fenwick Iribarren Architects)

151_RasAbuAboud04
Foto: Fenwick Iribarren Architects

Pentru giganticul stadion Ras Abu Aboud, care va fi amplasat în Doha, autorităţile arabe au apelat la o firmă de arhitecţi din Spania, Fenwick Iribarren Architects. Aceştia au găsit o modalitate prin care să poată dezmembra şi transporta uşor construcţia.

RasAbuAboud02 Fenwick Iribarren Architects
Foto: Fenwick Iribarren Architects

Vor folosi materiale reutilizabile şi containere maritime, în care vor monta scaune detaşabile, standuri cu alimente şi băuturi şi toalete. Clădirea va ocupa o suprafaţă de 450.000 de metri pătraţi, va produce mai puţine deşeuri şi va emite mai puţin carbon.

151_RasAbuAboud05
Foto: Fenwick Iribarren Architects

Ar trebui să fie gata în 2020, cu doi ani înainte de Cupa Mondială, şi va putea găzdui aproximativ 40.000 de spectatori, plus spaţii comerciale. Iar după ce competiţia se va încheia, întreaga structură poate fi dezmembrată şi relocată pentru un stadion de aceeaşi mărime sau săli de dimensiuni mai mici.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24,  în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.  Arhiva emisiunii, aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri