FOTO. Dinamo a câştigat al treilea meci consecutiv cu Steaua

Data actualizării: Data publicării:
170301_CUPA_LIGII_SEMIFINALE_STEAUA_DINAMO_62_INQUAM_PHOTOS_George_Calin

Partida Steaua și Dinamo din returul semifinalelor Cupei Ligii s-a încheiat cu scorul de 1-3. "Câinii" câştigaseră şi în tur cu 4-1, la câteva zile după o altă victorie, în campionat. 

 

170301_CUPA_LIGII_SEMIFINALE_STEAUA_DINAMO_02_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
170301_CUPA_LIGII_SEMIFINALE_STEAUA_DINAMO_02_INQUAM_PHOTOS_George_Calin

Foto: InquamPhotos/George Călin

ACTUALIZARE 21:40. Dinamo înscrie din nou. Patrick Petre a fost faultat în careu de Bălaşa iar Hanca a transformat penalty-ul.

ACTUALIZARE 21:30. Dinamo revine în avantaj printr-un gol marcat de Patrick Petre, proaspăt intrat pe teren în locul lui Maxi Oliva.

ACTUALIZARE 21:20. Alibec restabileşte egalitatea pe tabela de marcaj, din penalti. Arbitrul Alexandru Tudor a dictat lovitură de la 11 metri după ce Florin Tănase a căzut în careul dinamovist, în urma unui duel cu Steliano Filip.

ACTUALIZARE 20:40. La fel ca şi în precedentele două meciuri directe, Dinamo se instalează la cârma meciului. Dan Nistor a deschis scorul după o gafă imensă a portarului Stelei, Niţă. 

ACTUALIZARE 20:30. May Mahlangu, accidentat, este înlocuit de Palic.

ACTUALIZARE 20:20. Aproximativ 20.000 de spectatori sunt prezenți în tribunele Arenei Naționale. Prima ocazie de gol i-a aparţinut lui Alibec, în minutul 2. A doua ocazie a venit de la Ovidiu Popescu, în minutul 11, care a tras un şut de la mare distanță, dar cu mult peste poarta lui Penedo.

MAI MULTE INFORMAŢII, AICI

FC Steaua: Fl. Niță - Tamaș, Bălașa, Moke, Momcilovic - Ov. Popescu, Pintilii - Enache, Vl. Achim, De Amorim - Alibec (cpt)
Antrenor: Laurențiu Reghecampf
Rezerve: Stăncioiu - Fl. Tănase, Muniru, Pleașcă, Jakolis, Boldrin, Gnohere.

Dinamo: Penedo - Romera Navarro, Nedelcearu (cpt), Maric, St. Filip - Busuladzic, D. Nistor - Hanca, Mahlangu, M. Oliva - D. Popa
Antrenor: Cosmin Contra
Rezerve: I. Popescu - Rivaldinho, Nemec, P. Petre, Palic, Dudea, Ceccarelli


Dinamo - Steaua 4-1 (tur). În manșa întâi, disputată cu 3 zile înainte de Crăciun, Dinamo i-a administrat Stelei cea mai drastică înfrângere din ultimii 20 de ani și a ajuns la o serie de 9 meciuri fără înfrângere în fața rivalei tradiționale.

Se anunță un meci „de foc” pe Arena Națională, acolo unde Steaua va încerca să întoarcă scorul drastic din tur, pentru a nu ieși din cursa pentru trofeul pe care l-a câștigat de fiecare dată în cele două ediții disputate de când s-a relansat competiția. Pentru a schimba soarta calificării, Steaua are nevoie de o victorie cu 3-0 sau de una la 4 goluri diferență, în cazul în care primește gol pe teren propriu. La 4-1 pentru roș-albaștri am avea parte de prelungiri, iar orice alt scor o califică pe Dinamo în ultimul act.

Cosmin Contra se află în fața primului Etern Derby în calitate de antrenor și a unei situații inedite: oponentul său este Laurențiu Reghecampf, care îi este fin. „Câinii” „suflă și în iaurt” înaintea partidei și tehnicianul care are două victorii în primele două meciuri pe banca lor își îndeamnă jucătorii să fie prudenți și să nu se creadă calificați dinainte.

Și Alibec are parte de primul derby Steaua - Dinamo. Anunțat titular în atacul deținătoarei trofeului Cupei Ligii, atacantul transferat de la Astra pentru 2,04 milioane de euro a postat și un mesaj pentru fani, pe care îi așteaptă să umple Arena Națională la cel mai important meci pentru suflarea roș-albastră. De numele lui se leagă și speranțele steliștilor, mai ales că a și marcat singurul hat-trick din carieră într-un meci împotriva lui Dinamo, în urmă cu aproape un an.

Despre manșa secundă a Cupei Ligii a vorbit și Laurențiu Reghecampf, care are un singur gând: calificarea, mai ales după scorul usturător din tur.

Deși „roș-albaștrii” sunt gazde la această partidă, „câinii” vor fi din nou mult mai mulți în tribunele de pe Arena Națională.

În ciuda problemelor de identitate cu care se confruntă echipa lui Becali, suporterii din „Ștefan cel Mare” tratează cu interes întâlnirea de miercuri și anunță o atmosferă incendiară. Cu toate acestea, fanii dinamoviști nu vor putea realiza nicio coregrafie, clubul organizator interzicând acest lucru.

Cel mai probabil, „roș-albaștrii” n-au trecut nici acum peste ceea ce s-a întâmplat la partida din play-off-ul Ligii Campionilor, cu Manchester City, atunci când rivalii le-au pregătit memorabila farsă cu „Doar Dinamo București”. De altfel, fanii din „Ștefan cel Mare” le-au amintit acest lucru steliștilor și în săptămâna acestui joc.

Echipele probabile:

Steaua: Niță - Ov. Popescu, Bălașa, Tamaș, Momcilovic - Pintilii, Muniru - Jakolis, Boldrin, Fl. Tănase - Alibec;
Antrenor: Laurențiu Reghecampf;

Dinamo: Penedo - Romera, Ceccarelli, Nedelcearu, Filip - Busuladzic, Nistor - Hanca, Palic, Bumba - Nemec;
Antrenor: Cosmin Contra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri