Franz Beckenbauer, investigat pentru fapte de corupție

Data actualizării: Data publicării:
DFB Cup 2015 - Green Carpet
Foto: Gulliver/GettyImages

Legendarul jucător de fotbal german Franz Beckenbauer este investigat pentru fapte de corupție în legătură cu organizarea Cupei Mondiale din 2006.

DFB Cup 2015 - Green Carpet
Foto: Gulliver/GettyImages

În martie, un comitet al FIFA a început cercetările în legătură cu șase persoane, cu privire la câștigarea drepturilor de către Germania de a organiza Cupa Mondială de acum zece ani.

Franz Beckenbauer este investigat de procurorii elvețieni în propriul lor dosar de corupție, au confirmat aceștia astăzi, potrivit BBC.

Fostul jucător a negat orice acuzații de corupție. În luna octombrie a anului trecut, el a spus că a făcut „o greșeală” în legătură cu delegarea organizării evenimentului, dar a negat că votul ar fi fost cumpărat.

În urma votului din iulie 2000, Germania a învins Africa de Sud cu 12 la 11.

Cotidianul german Der Spiegel a relatat zilele trecute că investigația se concentrează pe plăți făcute între 2002-2005 care ajung până la 10 milioane de franci elvețieni (circa 10,2 milioane de dolari).

Deocamdată nu este cunoscut numărul oficialilor investigați de procurorii din Elveția, însă comitetul FIFA avea în vedere șase persoane: Franz Beckenbauer, Wolfgang Niersbach, Helmut Sandrock, Theo Zwanziger, Horst Schmidt și Stefan Hans.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri