FRF: Viitorul încă nu e campioana României

Data publicării:
Liga I, Viitorul campioană
Foto: Inquam Photos/ Daniel Stoenciu

Comitetul Executiv al FRF a decis să nu omologheze rezultatele din play-off decât după finalul play-out-ului şi disputarea meciurilor de baraj pentru promovare-retrogradare, scrie digisport.ro.

Liga I, Viitorul campioană
Foto> Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Astfel, demersul pe care FCSB intenţionează să-l facă la TAS, pentru primirea titlului de campioană, trebuie să mai aştepte.

Cu alte cuvinte, Comitetul Executiv a luat o decizie favorabilă celor de la Viitorul, care doreau tocmai acest lucru, pentru a trage de timp şi a întârzia cât mai mult demersul FCSB la TAS. De altfel, şi anul trecut rezultatele din play-off au fost omologate abia după play-out şi barajele de promovare-retrogradare.

În cadrul Comitetului Executiv al FRF desfăşurat azi, Liga Profesionistă de Fotbal a prezentat un document care arată că Viitorul este noua campioană a României, pe baza rezultatelor obţinute în meciurile directe cu FCSB în play-off.

Echipa lui Gică Hagi şi roş-albaştrii au încheiat la egalitate de puncte, dar patronul FCSB, Gigi Becali, a anunţat că va contesta la TAS titlul obţinut de constănţeni.

Oficialii bucureştenilor susţin că în regulament nu se specifică faptul că, în caz de egalitate, se iau în considerare doar rezultatele directe din play-off şi cer ca FCSB să fie desemnată campioană, în condiţiile în care stă mai bine decât Viitorul la meciurile directe disputate pe întrega durată a sezonului.

Astfel, la punctul 4 de pe ordinea de zi a Comitetului Executiv s-a discutat „Solicitarea LPF cu privire la aprobarea clasamentului final al play-off-ului Ligii 1, ediţia de campionat 2016 - 2017”. Pentru ca FCSB să poată merge la TAS să-şi susţină cazul, era nevoie ca FRF să omologheze rezultatele din play-off.

LPF şi-a susţinut punctul de vedere printr-un document care arată criteriile prin care se face departajarea echipelor cu acelaşi număr de puncte la finalul fazei a II-a.

„Dacă la finalul fazei a II-a două echipe din play-off sau două echipe din play-out au acelaşi număr de puncte departajarea acestora se va face în primul rând ţinându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. În caz de egalitate după aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face în continuare în conformitate cu dispoziţiile art.27-3 din ROAF. Este de menţionat că aplicarea criteriilor de departajare ale art. 27-3 se raportează doar la jocurile disputate în faza a II-a. Pentru aplicarea criteriilor nu vor fi luate în calcul jocurile disputate în sezonul regular sau orice alte date cu pricire la acestea”, se arată în documentul LPF.


Evenimente importante la Digi Sport

  • Finala Cupei României: Astra - Voluntari sâmbătă, 27 mai, (Digi Sport 2), ora 20:45
  • Finala Cupei Angliei şi finala Cupei Spaniei: Arsenal - Chelsea (Digi Sport 1), sâmbătă, 27 mai, ora 19:30, Barcelona - Alaves (pe Digi Sport 1), ora 22:30

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri