Gică Popescu, după victoria cu Armenia: „Să nu ne entuziasmăm mai mult decât e necesar”

Data actualizării: Data publicării:
160914_gheorghe_gica_popescu_DNA_02_INQUAM_Octav_Ganea crop
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fostul fotbalist Gică Popescu, unul dintre liderii Generaţiei de Aur, a analizat, în direct la Digi Sport Matinal, prestaţia naţionalei din Armenia, scor 5-0.

160914_gheorghe_gica_popescu_DNA_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

România a evoluat entuziasmant, lucru recunoscut de fostul mare fundaş, însă trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că adversarul a fost unul de mâna a doua, a spus Gică Popescu.

A fost o evoluţie foarte bună a echipei noastre, dar nu cred că trebuie să ne entuziasmăm mai mult decât e necesar. Am întâlnit o echipă foarte slabă, care a jucat în "10" din minutul 3. Dar mă bucură că am avut un entuziasm, de ani de zile nu am văzut naţionala cu un aşa apetit ofensiv”, a spus Popescu, la Digi Sport Matinal.

Peste doar două zile, tricolorii vor avea un nou test în grupă, de data aceasta mai dificil, amintește digisport.ro.

Meciul din Kazahstan va fi mai greu. Era bine dacă ei reuşeau un rezultat pozitiv în Muntenegru. Aşa, vor fi mult mai motivaţi. E foarte bine că Daum nu se uită în buletinele celor pe care îi convoacă şi se ghidează după formă. Benzar a fost cel mai bun om al nostru cu Muntenegru, acum a ieşit la rampă Marin. Ar trebui să ne bucure că avem un antrenor curajos, care mizează pe tineri”, a mai spus Popescu, pentru ca apoi să salute decizia lui Daum de a pleca spre Astana imediat după meci (se pare că selecţionerul s-a implicat astfel încât tricolorii să aibă parte de paturi în avion, pentru a se odihni): „Eu sunt convins că în momentul în care s-a făcut programul s-a discutat cu jucătorii. E important să ajungi mai repede acolo, să te acomodezi cu clima, cu terenul. Cu siguranţă că e altceva pe sintetic, chiar dacă eu nu am jucat vreodată pe o asemenea suprafaţă. Dacă ai valoare, poţi evolua fără probleme oriunde”.

Chiar dacă prima reprezentativă a reuşit o victorie de efect la Erevan, s-a făcut doar un pas mic spre obţinerea calificării la un Mondial, după 20 de ani. Popescu este de părere că noi continuăm să fim outsideri în grupă, Polonia şi Danemarca fiind naţionale cu un alt pedigree.

Eu sunt sceptic în ceea ce priveşte calificarea, e o grupă foarte grea. Să dea Dumnezeu să mă înşel şi naţionala să obţină puncte. E nevoie de victorii, pentru că acestea îţi oferă încredere. Favorite la primele două locuri sunt Polonia şi Danemarca, e păcat că noi am ajuns să fim etichetaţi drept o surpriză în ecuaţia grupei”, a conchis fostul fotbalist.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri