Italia – Uruguay 0-1. Peninsularii, la a doua eliminare consecutivă din faza grupelor la Mondiale

Data publicării:
italia uruguay

sursa foto: digisport.ro

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Godin, în minutul 81.

Italia a evoluat în inferioritate numerică din minutul 59, după ce mijlocaşul Claudio Marchisio a primit direct cartonaşul roşu pentru o intrare asupra lui Arevalo Rios.

În minutul 80, italienii au protestat vehement după ce Luis Suarez a încercat să-l lovească cu capul în faţă pe Giorgio Chiellini, iar apoi l-a muşcat de umăr.

În minutul 84, unul dintre asistenţii lui Cesare Prandelli a fost trimis în tribună, după ce a avut o altercaţie cu o persoană de pe banca sud-americanilor.

Cartonaşe galbene: Balotelli '22, De Sciglio '77 / Arevalo Rios '46, Muslera '90+1.

Cartonaş roşu: Marchisio '59.

O remiză cu Uruguay ar fi fost suficientă pentru squadra azzura, iar echipa lui Cesare Prandelli a încercat să îşi adoarmă adversarul. Prima ocazie la poarta lui Buffon a veni după 33 de minute de joc, atunci când Luis Suarez şi Lodeiro l-au testat pe rând pe portarul lui Juventus. Sud-americanii au rămas periculoşi şi după pauză, dar Cristian Rodriguez nu a nimerit ţinta după pasa excelentă a lui Suarez (min.58). Misiunea italienilor s-a complicat atunci când Marchisio a primit direct cartonaşul roşu pentru un fault dur la mijlocul terenului. Luis Suarez şi-a ieşit din nou din minţi şi a mai făcut o victimă cu muşcătura care l-a făcut la fel de celebru ca golurile marcate pentru Liverpool. Arbitrul l-a iertat chiar dacă Georgio Chielini i-a arătat urmele lăsate de dantura adversarului. (min.80).

Diego Godin a dat lovitura pentru Uruguay: l-a învins pe Buffon după o lovitură de colţ şi şi-a adus echipa în optimile de finală ale Cupei Mondiale (min.81). Italia a alergat după egalare şi a terminat meciul cu portarul în careul advers, însă băieţii lui Oscar Tabarez au fost cei care au sărbătorit la final. 1-0 şi Uruguay va întâlni Columbia în optimi.

Clasamentul final al grupei D este următorul: 1. Costa Rica - 7 puncte, 2. Uruguay - 6 puncte, 3. Italia - 3 puncte, 4. Anglia - 1 punct.

Costa Rica va întâlni în optimile de finală ocupanta locului secund din grupa C, iar Uruguay va întâlni câştigătoarea grupei C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri