La fotbal codași, la scandal fruntași! Un „tricolor” a sărit să-și bată colegul

Data publicării:
nat1

Gabriel Torje, 27 de ani pe 22 noiembrie, a fost printre convocaţii pentru meciul cu Muntenegru, primul din mandatul lui Christoph Daum la echipa naţională a României. Apoi a dispărut din circuit. Adevăratul motiv pentru care nu a mai fost chemat la lot e legat de comentariile urâte făcute în mai multe rânduri la antrenamentele naţionalei şi, mai grav, a sărit la bătaie la Florin Andone. Este adevărat că nu a jucat la noua sa echipă, Terek, dar nici Toşca nu prea e folosit de Reghecampf şi totuşi e convocat şi chiar folosit, scrie digisport.ro.

nat1

Daum a vrut să-l trimită acasă înaintea jocului cu Muntenegru, dar a considerat că ar fi creat o presiune în plus asupra echipei naţionale.

„Gabi este un băiat senzaţional. Câtă vreme joacă, e un om de bază al grupului, cu personalitate şi iniţiativă, dar dacă stă rezervă nu te mai înţelegi cu el. Nimic nu-i convine şi crează o atmosferă neplăcută, a spus, sub protecţia anonimatului, cineva care îl cunoaşte bine pe jucător. La lot se ştie că Torje nu va mai fi convocat sub mandatul lui Daum, dar cum incidentele nu au fost confirmate oficial nu este exclus ca în 2017 să se revină asupra deciziei. Avem şi un alt exemplu, chiar mai important ca nume, excluderea lui Adrian Mutu de către Răzvan Lucescu. În cele din urmă fotbalistul a fost readus la echipa naţională.

În ciuda insistenţelor, nu s-a putut lua legătura cu Torje la Grozny, chiar dacă inclusiv clubul cecen a permis o discuţie telefonică. De altfel, neconvocat pentru dubla Armenia-Kazahstan şi nici pentru Polonia-Rusia, Torje a evitat să dea orice fel de declaraţii în ultima perioadă. Fotbalistul nu joacă la Terek, ceea ce este o premieră pentru el în ultimii 4 ani, perioadă în care a trecut pe la Granada, Espanyol, Konyaspor, Osmanlîspor şi Terek Grozny.

După meciul cu Polonia s-a vehiculat varianta că un alt jucător al echipei naţionale s-a declarat dezamăgit că nu e folosit şi a solicitat să fie lăsat să plece la club înaintea meciului cu Rusia. Este vorba de Alex Maxim, unul dintre cei zece fotbalişti care au părăsit lotul după partida oficială cu Polonia şi s-au întors la echipele de club.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri