FCSB - Beer Sheva, 1-1, în Europa League. Roș-albaștrii se mențin pe locul 1 în grupă

Data actualizării: Data publicării:
fcsb-hapoel-beer-sheva

FCSB a remizat joi seară, pe Arena Națională, scor 1-1, cu echipa israeliană Hapoel Beer Sheva. Roș-albaștrii aveau nevoie de o victorie pentru a se califica matematic în primăvarea europeană și de a păstra șansele maxime să termine pe primul loc grupa G a Europa League.

Final de partidă: 1-1.

- minutul 37: Sahar egalează pentru oaspeți.

- minutul 31: Florinel Coman deschide scorul după o gafă a fundaților adverși.

- A început partida FCSB - Beer Sheva.

Echipa de start a FCSB: Niță - Enache, Larie, Bălașa, Morais - Pintilii, Filip - Man, Budescu, Coman - Alibec.

Echipa de start a lui Hapoel: Goresh - Dor Elo, Miguel Vitor, Loai Taha, Mihaly Korhut - Radi, Elhamed, Einbinder - Cuenca, Ben Sahar, Nwakaeme.

FCSB se află în faţa unei performanţe istorice. Pe lângă asigurarea calificării în primăvara Europa League după cinci ani, cu o victorie în faţa lui Hapoel Beer Sheva, vicecampioana şi-ar depăşi propriul record.

Liderul Ligii 1 ar aduna după 4 jocuri 12 puncte, cu unul mai mult decât a obţinut în urmă cu cinci ani, în toate cele 6 partide din grupă.

În sezonul 2012-2013, trupa antrenată atunci de Reghecampf a reuşit prestaţia cea mai bună a unei echipe de club din România în grupele europene.

„Vom avea un meci mult mai greu decât am avut în Israel, este un meci important pentru noi, trebuie să reuşim să câştigăm jocul pentru a fi calificaţi matematic în primăvara europeană. Zic eu că vom avea un meci extraordinar de greu”, a spus Dică, potrivit Digi Sport.

Antrenorul celor de la FCSB va face nu mai puțin de patru modificări față de partida câștigată cu 5-2 în fața celor de la CS U Craiova.

Cea mai importantă mutare este titularizarea lui Denis Alibec, în locul lui Harlem Gnohere, la solicitare clară a patronului, care dorește să-l vândă pe atacantul de 26 de ani.

Mai mulți impresari vor fi prezenți la meci pentru a-l urmări pe fotbalistul care încă nu a apucat să marcheze în acest sezon de Liga 1.

Totuşi, vârful a arătat o poftă de joc bună în confruntarea contra Craiovei, impresionând şi la capitolul atitudine. Nu a mai protestat deloc şi şi-a văzut de joc, părând că a înţeles că trebuie să îşi schimbe comportamentul, după episodul "Voluntari"

O altă schimbare pe care o va face Dică va fi introducerea lui Junior Morais în locul lui Marko Momcilovic.

Cea de-a treia modificare va fi introducerea lui Dennis Man în locul lui Filipe Teixeira, ținând cont de faptul că acesta din urmă a jucat tot meciul cu CS U Craiova.

În fine, a patra schimbare pe care o pregătește antrenorul roș-albaștrilor este introducerea lui Mihai Pintilii în locul lui Ovidiu Popescu. Închizătorul s-a recuperat mai devreme decât ar fi anticipat oricine, astfel că a prins minute importante la Craiova. Experienţa sa va fi extrem de importantă în controlarea mijlocului terenului şi în blocarea atacurilor adverse.

O discuţie trebuie ridicată în jurul lui Planic, fundaşul care a impresionat în acest sezon în tricoul FCSB. Din informațiile Digi Sport, fundașul adus de la Vojvodina resimte dureri la spate și a ratat ultimele meciuri.

Fundașul de 25 de ani e într-o cursă contra-cronometru pentru a fi apt, dar, în măsura în care staff-ul medical nu va reuşi să îl "repare", cuplul de fundaşi centrali va fi format din Larie şi Bălaşa.

Antrenorul israelienilor, Barak Bakhar, se teme cel mai mult de Budescu, chiar dacă în tur "Bizonul" Gnohere a fost cel care a creat diferenţa.

Chiar dacă francezul a marcat de două ori și a fost votat jucătorul etapei a 3-a din Europa League, Budescu, autorul centrării de la al doilea gol al lui Gnohere (75), a fost remarcatul tehnicianului..

„Trebuie să luăm lucrurile pozitive din meci. Mai contează dacă a fost henţ sau nu? Arbitrul nu a acordat penalty, asta este situaţia... Steaua are mulţi jucători foarte buni, dar cel mai mult mi-a plăcut Constantin Budescu”, a spus Barak Bakhar.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri