Plzen - FCSB, 2-0. Roș-albaștrii, primul meci pierdut în grupa EL

Data actualizării: Data publicării:
fcsb poznan

Formaţia FCSB, calificată deja în 16-imile Ligii Europa, a fost învinsă, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), de echipa Viktoria Plzen, într-un meci din etapa a cincea, penultima a Grupei G a competiţiei.

ACTUALIZARE 22:00 - Aceasta este prima înfrângere a FCSB în Grupa G şi tot prima din patru întâlniri în acest an cu Plzen, în Liga Europa.

Vicecampioana Cehiei s-a impus prin golurile marcate de Milan Petrzela (49) și Jan Kopic (76), la capătul unui meci în care au abundat ratările, de ambele părți, mai ales în prima repriză.

FCSB, care avea nevoie de un egal pentru a-și asigura câștigarea grupei, a evoluat sub așteptări, cu numeroase erori în apărare, favorizate și de formula aliniată de antrenorul Nicolae Dică, acesta preferând să lase pe banca de rezerve titulari cerți ca Niță, Nedelcu, Gnohere, Tănase și Budescu, în timp ce Pintilii și Momcilovic nu s-au aflat în lot.

Golofca (6) a deschis seria ratărilor la Plzen, șutul său cu efect, la colțul lung, fiind respins de portar. Prima oportunitate a gazdelor a fost semnată de Petrzela (10), cu un șut în plasa laterală. Un minut mai târziu, Kolar a fost blocat de tânărul portar Vlad în situație de unu la unu.

Alibec (20) a avut o mare șansă de a deschide scorul, scăpând spre poartă, dar a șutat slab și portarul a prins.

Viktoria a avut o serie de ocazii mari de gol, dar Reznicek a ratat într-un minut (20, 21), Vlad fiind la post de fiecare dată, pentru ca apoi Kolar (23), rămas nemarcat în careu, să piardă mingea în fața porții. Reznicek (24) a nu a reușit să ajungă la mingea centrată în fața porții.

FCSB a cerut penalty în min. 27, prin Coman, împins în careu de Hejda, dar arbitrul nu a acordat nimic.

Vicecampioana Cehiei a mai avut o situație notabilă prin Limbersky (27), al cărui șut a fost prins de Vlad.

Alibec a ieșit la rampă prin două șuturi de la distanță (28, 32), al doilea, din lovitură liberă de la circa 30 de metri, fiind respins în corner de portar. Planic a avut și el o oportunitate bună, dar a reluat pe lângă poartă cu capul (33).

În min. 33 cehii au avut cea mai mare ocazie, când Enache a scos de pe linia porții reluarea lui Reznicek.

FCSB a avut prima ocazie clară după pauză, prin Alibec (48), care a tras de la 25 de metri, însă Hruska a respins salvator.

Liderul din Cehia a deschis scorul în min. 49, prin Petrzela, plecat dintr-o poziție de ofsaid, de lângă Junior Morais, după o lansare de la Hrosovsky.

Vicecampioana României a avut șansa egalării (52), din lovitură liberă, prin Bălașa, dar portarul Hruska a respins de lângă bară.

Viktoria Plzen se putea desprinde prin Kopic (53), care a scăpat singur cu Vlad, dar a tras pe lângă poartă.

FCSB a preluat apoi controlul jocului și a căutat egalarea, dar Bălașa (58) a trimis din lovitură liberă pe lângă poartă, apoi Man (61) a șutat peste poartă, iar Hruska a salvat remarcabil șutul lui Tănase (63), de la circa 25 de metri.

Viktoria a marcat al doilea gol în min. 76, prin Kopic, care a deviat cu capul șutul lui Kolar, după ce Vlad salvase senzațional reluarea aceluiași Kopic.

Până la final FCSB nu a mai reușit nimic notabil, deși a căutat măcar golul de onoare. Pentru FCSB este al doilea eșec la rând, după 0-1 cu CSM Poli Iași, în Liga I.

Viktoria a reușit prima sa victorie în fața unei echipe românești și și-a asigurat calificarea în șaisprezecimile de finală ale Europa League. Echipa cehă fusese eliminată anterior de Petrolul Ploiești (1-1 în deplasare, 1-4 acasă), de Astra Giurgiu (1-1 în deplasare, 1-2 acasă) și de FCSB (2-2 în deplasare, 1-4 acasă).

În ultima etapă a grupei, pe 7 decembrie, de la ora 22:05, FCSB primește vizita formației elvețiene Lugano, iar Viktoria va juca în deplasare cu Hapoel Beer Sheva.

Golurile au fost marcate de Petrzela '49 şi Kopic '76.

0-1: Petrzela a deschis scorul din şase metri, după ce a pornit dintr-o poziţie suspectă de ofsaid.
0-2: Kopic a deviat mingea în plasă la un şut al unui jucător de la Plzen din afara careului, după ce iniţial Vlad a respins un şut al gazdelor.

Viktoria Plzen: A. Hruska – Rezník, Hejda, Hubník, Limbersky – Horava, Hrosovsky – Petrzela (Zivulic '88), D. Kolar (Cermak '84), Kopic – Reznicek (Bakos '66). Antrenor: Pavel Vrba.

FCSB: A. Vlad – Enache, Planici, Bălaşa, J. Morais – Ov. Popescu, Filip (Tănase '46) – Golofca (Nedelcu '46), Man, Coman (Budescu '64) – Alibec. Antrenor: Nicolae Dică

Cartonaşe galbene: Man '45+1, Enache '67, Budescu '84

Meciul a fost arbitrat de croatul Ivan Bebek, ajutat de asistenţii Goran Pataki şi Miro Grgić, de adiţionalii Mario Zebec şi Goran Gabrilo şi rezerva Ivica Modrići.

Becali critică trei jucători: Parcă am uitat fotbalul. S-a văzut relaxarea

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, joi seară, că jucătorii pregătiţi de Nicolae Dică parcă au uitat fotbalul la meciul cu Viktoria Plzen, scor 0-2, în grupa G a Ligii Europa.

„Parcă am uitat fotbalul. S-a văzut relaxarea, Filip era depăşit, Junior Morais parcă nu-l recunosc. O să mă duc personal să discut cu el, poate are probleme în familie. Nu pricep ce se întâmplă cu el. Nu sunt supărat, nu am de ce. Avem zece puncte oricum, chiar dacă ei fac egal cu Beer Sheva, tot pe primul loc suntem. Era un joc cu coeficient UEFA, cu 300.000 de euro, dar mai important este meciul cu Astra. Banda stângă este complet descoperită. Mi-a plăcut Vlad, a făcut o impresie bună. El a demonstrat meciul ăsta, va fi un mare portar. L-am remarcat pe Tănase, are sânge rece, e fotbalist, altfel, nimic de remarcat. Alibec trebuie să treacă de perioada asta, să se pună la punct cu pregătirea fizică. El încearcă, doreşte, dar nu poate. E greoi...Golofca e vai de capul lui, parcă nu e pentru fotbalul ăsta, e prea mic. În ultima etapă trebuie să tragă toţi tare, a declarat Becali.

Pentru finanţatorul stelist cel mai important meci este cel cu Astra, de duminică, din Liga I: Vom vedea ce se întâmplă din iarnă, să jucăm cu Astra şi apoi vom vedea. Dacă te-a bătut Iaşi nu trebuie să-ţi fie teamă de Astra? Trebuie să ne temem de fiecare echipă.


DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

Minutul 90+3 - Final de meci.

Minutul 84 - Constantin Budescu este avertizat cu cartonaș galben după un fault dur și va lipsi la meciul următor din Europa League.

Minutul 77 - Gol Plzen! Elevii lui Dică sunt conduși cu 2-0 din minutul 77, după un gol norocos. Mingea a fost deviată după ce Vlad respinsese în primă fază.

Minutul 63 - Ocazie mare de gol pentru FCSB. Florin Tănase a tras foarte bine de la aproximativ 20 de metri, dar Hruska a confirmat seara excelentă pe care o are şi a respins încă o dată în corner. 

Minutul 62 - Florinel Coman este înlocuit de Constantin Budescu.

Minutul 53 - Repriză plină de evenimente. După marea şansă a românilor, gazdele au trecut pe lângă 2-0, prin Kopic, care a trimis la doar câţiva centimetri de poarta lui Andrei Vlad. 

Minutul 49 - Goool Viktoria Plzen! FCSB este condusă cu 1-0. Patrik Hrosovsky a trimis mingea în interiorul careului şi Milan Petrzela a șutat scurt în partea dreaptă a porţii. Autorul golului, într-o poziție suspectă de offside.

Minutul 46 - A început repriza a doua. Dică a făcut două schimbări la pauză. Cătălin Golofca a ieșit și a intrat Dragoș Nedelcu. Al doilea jucător care intră în repriza a doua este Lucian Filip.  Acesta l-a înlocuit de Florin Tanase.

Minutul 45+2 - S-a încheiat prima repriză. FCSB este la egalitate, scor 0-0, cu Viktoria Plzen, la pauza meciului din Cehia contând pentru etapa a cincea, penultima a grupei G a Ligii Europa.

La cealaltă partidă din grupă, Lugano - Hapoel Beer Sheva, scorul la pauză este tot 0-0.

Minutul 45 - Dennis Man a lovit dur un adversar și arbitrul i-a arătat cartonașul galben.

Minutul 34 - Jakub Reznicek (Plzen) şutează mingea de la câțiva metri de poartă spre bara din stânga, dar şutul a fost blocat de către un fundaş.

Minutul 32 - Ales Hruska reacționează bine și blochează o lovitură liberă de la distanță a lui Denis Alibec . Mingea se îndrepta spre stânga porții, dar portarul e acolo și prinde mingea.

Minutul 21 - Jakub Reznicek (Plzen) primeşte o pasă precisă în interiorul careului de pedeapsă, atinge balonul din prima şi trimite spre partea stângă. Andrei Daniel Vlad îi ghiceşte corect intenţiile şi respinge balonul cu o intervenție bună.

Minutul 20 - Denis Alibec se duce la o alergare încrucişată prin defensiva adversă şi ajunge la o poziţie de şutare în interiorul careului, dar încercarea lui care a fost trimisă, pe jos, în mijlocul porţii este respinsă de Ales Hruska.

Minutul 11 - Milan Petrzela (Plzen) ratează din interiorul careului mic. Mingea trece puţin pe lângă bara dreaptă a porţii.

Minutul 6 - Cătălin Golofca a irosit o şansă imensă! El a trimis un şut puternic de la marginea careului după o acţiune individuală de excepție. Mingea s-a dus spre colţul stâng de sus, dar Ales Hruska a reuşit o apărare crucială!


FCSB e deja calificată în primăvara europeană, dar meciul cu Viktoria Plzen nu va fi tratat lejer de Tănase și compania. Nicolae Dică a anunțat înaintea celei de-a patra întâlniri directe dintre cele două echipe, din acest sezon competițional, faptul că formația pe care o antrenează vrea neapărat victoria, scrie digisport.ro.

„Chiar dacă suntem calificați noi suntem foarte motivați, am venit să câștigăm acest joc. Nu am venit în excursie în Cehia, ne dorim foarte mult să terminăm grupa pe primul loc”, a spus Dică înainte meciului.

Antrenorul roș-albaștrilor a deplasat un lot format din 18 jucători și a pregătit câteva surprize pentru echipa de start. Din lotul deplasat în Cehia nu fac parte Pintilii, Teixeira, Momcilovic și Benzar, ultimii doi fiind accidentați.

Dică s-a hotărât asupra atacantului pe care-l va folosi în această seară. Tehnicianul de 37 de ani va miza pe Denis Alibec, în detrimentul lui Harlem Gnohere. Atacantul de 26 de ani nu traversează cea mai bună perioadă a carierei sale, dar meciurile cu Plzen îi priesc.

Alibec a marcat două goluri și două pase de gol în cele trei meciuri disputate până acum între cele două echipe, în acest sezon.

Gigi Becali a decis să-și motiveze jucătorii cu o primă specială de victorie. Patronul roș-albaștrilor vrea cu orice preț locul 1 în grupă și le va acorda jucătorilor antrenați de Nicolae Dică o primă de 5.000 de euro, de om, dacă se vor impune contra celor de la Plzen.

Pentru o victorie în grupele Europa League, Becali va încasa 360.000 de euro, iar pentru un egal va primi 120.000 din partea UEFA.

Doar victoria contează pentru Plzen în meciul de care depinde calificarea cehilor în primăvara europeană. Echipa lui Pavel Vrba domină lupta pe plan intern în faţa rivalelor Sparta şi Slavia şi e gata să depăşească şi coşmarul FCSB. Roş-albaştrii i-au eliminat deja pe cehi în acest sezon din preliminarille UEFA Champions League şi i-au învins şi în Europa League, în meciul tur, cu 3-0.

„FCSB este o echipă bună, dar şi Sparta şi Slavia sunt la acelaşi nivel şi sunt echipe pe care noi le-am bătut. De data aceasta vom câştiga pentru că motivaţia noastră este mult mai mare”, a declarat Pavel Vrba, antrenorul Viktoriei Plzen, înaintea meciului.

ECHIPELE DE START:

Plzen: Hruska - Reznik, Hejda, Hubnik, Limbersky - Horava, Hrosovsky - Petrzela, Kolar, Kopic - Reznicek
Rezerve: Kozacik - Kovarik, Hajek, Bakos, Havel, Cermak, Zivulic
Antrenor: P. Vrba

FCSB: Vlad - Enache, Planic, Bălașa, Morais - Popescu, Filip - Golofca, Man, Coman - Alibec
Rezerve: Niţă - Larie, Nedelcu, Gnohere, F. Tănase, Budescu, De Amorim 
Antrenor: N. Dică

 


Transmisiuni Digi Sport:

  • La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB(duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri