Dinamo a remizat cu Bilbao în prima manşă a turului 3 preliminar al LE

Data actualizării: Data publicării:
dinamo1

Echipa Dinamo Bucureşti a terminat la egalitate, joi, pe teren propriu, scor 1-1 (0-1), cu formaţia spaniolă Athletic Bilbao, în prima manşă a turului trei preliminar. Rivaldinho a înscris cu un şut la vinclu de la 30 de metri sub privirile tatălui său, Rivaldo, prezent pe Arena Naţională.

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

ACTUALIZARE 22:25 - Echipa Dinamo Bucureşti a terminat la egalitate, joi, pe teren propriu, scor 1-1 (0-1), cu formaţia spaniolă Athletic Bilbao, în prima manşă a turului trei preliminar. Rivaldinho a înscris cu un şut la vinclu de la 30 de metri sub privirile tatălui său, Rivaldo, prezent pe Arena Naţională.

Athletic Bilbao a deschis scorul prin Laporte, în minutul 21, Dinamo Bucureşti reuşind egalarea prin Rivaldinho, în minutul 54.

0-1: Etxebarria a executat un corner de pe partea dreaptă, Etxeita a prelungit balonul cu capul la colţul lung şi Laporte a deschis scorul tot cu o lovitură de cap din 4 metri.
1-1: Salomao i-a pasat lui Rivaldinho şi acesta a restabilit egalitatea cu un şut la vinclu de la 30 de metri sub ochii tatălui său, fostul internaţional brazilian Rivaldo fiind prezent pe Arena Naţională.

În minutul 65, Nemec a trimis mingea în poartă, dar golul a fost anulat pentru o poziţie de ofsaid a atacantului slovac.

În minutul 70, Muniain a reluat balonul cu capul, dar Nascimento a respins de pe linia porţii.

Dinamo Bucureşti: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, St. Filip – Busuladzici (Rivaldinho '46) - Hanca, Mahlangu, Nascimento (Anton '84), Salomao – Nemec (Albin '67).  Antrenor: Cosmin Contra.

Athletic Bilbao: Herrerin – De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga – Vesga, Etxebarria (Rico '81) – Susaeta (Lekue '67), Raul Garcia (Merino '90), Muniain – Aduriz. Antrenor: Jose Angel Ziganda.

Cartonaşe galbene: Nascimento '34, Romera '49, Rivaldinho '55, Hanca '61, Nedelcearu '90+2 / Muniain '30.

 

La meciul de pe Arena Naţională au asistat 26.783 de spectatori, dintre care 30 de fani spanioli.

Galeria dinamovistă de la PCH a afişat înainte de începerea meciului un banner pe care scria: „UEFA – Mafia”. Chiar la debutul meciului suporterii de la PCH au refăcut din steguleţe albe şi roşii litera D din vechea siglă a clubului şi au afişat un banner pe care scria: „Împreună rescriem istoria”.

Partida retur se va disputa la 3 august, la Bilbao.


ACTUALIZARE 21:42 - Goool Dinamo! În minutul 55, Rivaldinho șutează fabulos de la 22 de metri și catapultează mingea aproape de vinclul porții bascilor. Tatăl său, celebrul Rivaldo, a sosit aseară în România și asistă la partidă. Brazilianul se află pentru prima oară în tribune în ţara noastră la un meci al lui Rivaldinho.

ACTUALIZARE 21:25 - Echipa Dinamo Bucureşti este condusă la pauză, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de formaţia spaniolă Athletic Bilbao, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa.

La partida de pe Arena Naţională asistă 26.783 de spectatori.

ACTUALIZARE 20:52 - Gol Athletic Bilbao. Dinamo este condusă cu 1-0 din minutul 21. A marcat Aymeric Laporte. Jucătorul dorit de Barcelona și Real Madrid a înscris cu capul din careul mic, după un corner al bascilor, la care Susaeta a deviat la colțul lung.


Exact la acest capitol, al mentalității, a lucrat cel mai mult antrenorul „câinilor” în ultimele zile. Contra știe ce lot are la dispoziție, știe ce să le ceară jucătorilor, așa că mai așteaptă doar ca suporterii să fie la înălțime, ca de obicei. Într-o atmosferă, care se anunță de pe acum a fi una senzațională, Dinamo va lupta cu propria istorie a ultimilor ani, cu propriile neputințe și va încerca să spargă ghinionul european și să scrie o nouă filă de istorie.

Mai mult ca sigur, Juan Albin, decarul” adus pentru titlu, nu va fi titular contra bascilor, dar are șanse să stea pe bancă și, în funcție de evoluția scorului, să intre pe parcurs. În schimb, se pare că Paul Anton va fi titular și are și argumente care să-l recomande în acest sens. A jucat un sezon în Spania, cunoaște stilul de joc al lui Bilbao, plus că are suficientă experiență în partidele cu miză.

Jucătorii nu se tem de valoarea bascilor și promit un meci mare.

„Sunt foarte bucuros că am picat cu Athletic Bilbao pentru că este un meci în care probabil mulţi visau să joace când erau mici. Eu voi intra cu un singur gând, acela de a ne califica. Dacă ne gândim că vine Bilbao la Bucureşti şi încercăm să facem un meci bun, dar să nu ne calificăm, atunci mai bine nu jucăm”, a spus Hanca.

Contra a explicat și ce trebuie să facă elevii săi pentru a încerca marea calificare în play-off.

„Vom face totul să le punem probleme. Ne propunem să jucăm ce ştim mai bine. Dacă vom ajunge cu un rezultat pozitiv la Bilbao atunci vom avea o şansă enormă să producem surpriza. Vom încerca să ne apărăm în bloc, Athletic are jucători de mare forţă, cu nişte calităţi deosebite. Sunt foarte realist, cunosc foarte bine echipa Athletic Bilbao, ştiu puterea pe care o are atât în defensivă, cât şi în ofensivă. Dar sper să fie un rezultat pozitiv pentru noi”, a spus Contra.

Antrenorul bucureștenilor a primit și o veste bună, zilele acestea. Inaki Williams, „perla” lui Bilbao, nu va juca la București. Totodată, bascii nu se vor baza nici pe Ander Iturraspe, suspendat pentru partida tur cu Dinamo, însă pe Arena Națională vor veni celalalte nume mari ale lui Athletic, în frunte cu Aduriz, Muniain, Raul Garcia sau Laporte.

Echipele de start: 
Dinamo: 26. Jaime Penedo - 29. José Romera, 5. Ionuț Nedelcearu, 3. Georgios Katsikas, 7. Steliano Filip (căpitan) - 18. May Mahlangu, 6. Azer Busuladic - 4. Sergiu Hanca, 24. Filipe Nascimento, 20. Diogo Salomao - 17. Adam Nemec.
Antrenor: Cosmin Contra. 
Rezerve: 1. Laurențiu Brănescu - 9. Rivaldinho, 10. Juan Albin, 15. Paul Anton, 19. Ionuț Costache, 28. Luka Maric, 31. Claudiu Bumba.

Athletic: 13. Iago Herrerin - 18. Oscar de Marcos, 16. Xabier Etxeita, 4. Aymeric Laporte, 24. Mikel Balenziaga - 21. Mikel Vesga, 7. Benat Etxebarria - 14. Markel Susaeta (căpitan), 22. Raul Garcia, 10. Iker Muniain - 20. Aritz Aduriz.
Antrenor: Jose Angel Ziganda. 
Rezerve: 1. Kepa Arrizabalaga - 2. Eneko Boveda, 6. Mikel San José, 15. Inigo Lekue, 17. Mikel Rico, 19. Sabin Merino, 23. Ager Aketxe.

Arbitru: Tore Hansen; arbitri asistenți: Jon-Michael Knutsen, Oystein Ytterland; arbitru de rezervă: Espen Eskaas (toți din Norvegia)


Azi, la Digi Sport. Preliminarii Europa League: Craiova - Milan, joi, 27.07, ora 21:00, în direct pe Digi Sport 1

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri