FCSB - Viktoria Plzen 3-0. O victorie fără drept de apel

Data actualizării: Data publicării:
170914_FCSB_PLEN_EUR_LEAGUE_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

FCSB - Viktoria Plzen a fost meciul de debut al roş-albaştrilor în grupele Europa League. Vicecampioana a jucat pe teren propriu cu Viktoria Plzen, pe Arena Națională. Victoria roș-albaștrilor a fost categorică: 3-0.

170914_FCSB_PLEN_EUR_LEAGUE_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

FCSB a făcut un nou meci perfect în faţa Viktoria Plzen, la debutul în grupele Europa League. Budescu, cu o dublă, şi Alibec au adus victoria roş-albaştrilor, scor 3 la 0.

FCSB şi-a început cu dreptul aventura din grupele Europa League şi a câştigat meciul cu Viktoria Plzen.

Cehii au avut prima mare ocazie a partidei: Petrzela a nimerit bara transversală. Peste doar un minut, Budescu a căzut în careu, iar arbitrul a dictat penalty. Acelaşi Budescu a transformat lovitura de pedeapsă. Jocul roş-albaştrilor a crescut, iar Alibec putea face 2 la 0. Atacantul a fost blocat în ultima clipă de portarul advers. Chiar înainte de pauză, Alibec i-a dat o pasă perfectă lui Budescu, care şi-a trecut în cont dubla cu un lob de efect. Cehii au mai avut o mare ocazie, la şutul lui Zivulic, respins în corner de Niţă.

Repriza secundă a avut mai puţine faze de poartă. În minutul 73, Denis Alibec a dat golul de 3 la 0, cu un şut din lovitură liberă, deviat de zid. A fost şi rezultatul final al partidei, iar roş-albaştrii aşteaptă acum meciul de campionat cu Gaz Metan.

În celălalt meci al grupei G, Hapoel Beer Sheva a trecut cu 2 la 1 de FC Lugano.

ACTUALIZARE 23: 55 Partida se încheie la scorul de 3-0 pentru gazde.

ACTUALIZARE 23:35 Alibec înscrie al treilea gol pentru FCSB, în minutul 72.

ACTUALIZARE 22:45 Dublă pentru Budescu! Înscrie din nou în minutul 43. Prima repriză se încheie la scorul de 2-0 pentru FCSB.

ACTUALIZARE 22:25 FCSB deschide scorul din penalty, prin Budescu.

LIVE TEXT, AICI

Becali nu mai e supărat pe Budescu şi Alibec

„A fost astăzi sărbătoarea Sfintei Cruci! Nu mă poate învinge nimeni în această zi. Nu există Barcelona, Real Madrid când e vorba de Sfânta Cruce!”, a spus finanțatorul FCSB, Gigi Becali.

 „Un meci extraordinar, frumos, spectacuilos, goluri multe, ocazii. Ce înseamnă când ai jucători valoroşi, Budescu şi Alibec. Să vedem cine cară pianul. Sunt încântat de doi mari jucători, Nedelcu şi Benzar. Benzar e unul dintre cei mai mari fundaşi dreapta din lume. I-am spus te rog, nu mai trage din ţigare. Am auzit că mai fumează. Nedelcu e frumuseţe, când îl vezi cum recuperează. De Alibec şi Budescu nu mai ai ce să spui. Budescu a scos un penalty, l-a transformat, a dat o "scăriţă", 2-0. Alibec şi Budescu, dacă vor, joacă şi în campionat. Le fac toate poftele. Eu am câştigat 600.000 de euro în buzunar. Pot să le mai zic ceva?!, a spus Becali, citat de digisport.ro.

Bucuria mare este că la Steaua deja se naște o echipă pe care o dorim noi toți. Am dat 3 goluri, am făcut spectacol. Ce să vreau mai mult de la fotbal decât ce bucurie mi-a făcut Steluța în seara asta? N-are cine să ne ia fața în grupă. Nedelcu este o încântare, un frumos diamant. Îmi pare rău de Florinel că a driblat acolo, dar nu a mai avut putere să o bage în poartă. Suntem oricum și mai puternici decât acum, pentru că o să vină și Tănase. Oricum nu îi mai las, o să mă duc eu la ei. Acum Steaua joacă la 70% din capacitate, mă refer la relațiile de joc dintre fotbaliști. Eu prevăd o echipă mare care se leagă în acest moment la Steaua”, a spus Becali, la ieşirea de la meci.

 


Cele două echipe s-au mai întâlnit în acest sezon al cupelor europene. FCSB a trecut de Viktoria Plzen în turul 3 preliminar al Champions League, și s-a calificat în play-off-ul celei mai importante competiții intercluburi din lume. După 2-2 pe teren propriu, echipa pregătită de Nicolae Dică a trecut cu 4-1 de adversarii din această seară, în Cehia.

Deși susține că cehii nu mai au secrete pentru el, Dică este conștient că meciul din această seară nu va fi deloc ușor.

„Întâlnim un adversar pe care îl cunoaștem foarte bine. Am jucat două meciuri oficiale. Chiar dacă i-am învins, ne așteaptă un meci greu, cu jucători care fac diferența, cu jucători pe benzi pentru care trebuie să fim pregătiți”, a declarat Nicolae Dică, la conferința de presă premergătoare meciului.

Chiar dacă precedenta experiență cu FCSB nu a fost prea plăcută pentru Viktoria Plzen, tehnicianul cehilor, Pavel Vrba, este optimist înaintea duelului, chiar dacă este conștient că roș-albaștrii s-au întărit considerabil față de dubla din Champions League.

„E adevărat că Steaua s-a întărit, dar în acelaşi timp jucătorii noi au nevoie de acomodare. Nu va fi chiar atât de uşor să joace la capacitate maximă în scurt timp. Dintre jucătorii Stelei, cel mai periculos mi s-a părut Budescu. Noi vom juca la Bucureşti aşa cum am făcut-o ultima dată, pentru că ne-a ieşit un joc bun, chiar dacă Steaua a egalat până la urmă. Eu sunt optimist, chiar dacă nu par întotdeauna aşa”, a spus Vrba.

În altă ordine de idei, Regia Autonomă de Transport București a decis să prelungească programul de circulație pe liniile din zona stadionului. Astfel, din comunicatul emis de Regia Autonomă reiese că mijloacele de transport din liniile 1, 14, 40, 46, 56, 85, 86, 90, 104 și 655 vor avea programul prelungit.

Până în momentul de față s-au vândut aproximativ 20.000 de spectatori, iar organizatorii se așteaptă ca la ora jocului, pe stadion, să fie în jur de 25.000 de spectatori.


Transmisiuni la Digi Sport:

  • Handbal masculin, Liga Campionilor: Skjern Handbold - Dinamo e duminică, 17 septembrie, ora 17:50, pe Digi Sport 2
  • Cupa Davis: Austria - România (Digi Sport 1 şi 2, în perioada 15 – 17 septembrie)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri