Manchester City - Steaua 1-0 | Rezultat onorabil pentru români

Data actualizării: Data publicării:
Manchester City v Steaua Bucharest - UEFA Champions League
MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 24: Fabian Delph of Manchester City misses a chance during the UEFA Champions League Play-off Second Leg match between Manchester City and Steaua Bucharest at Etihad Stadium on August 24, 2016 in Manchester, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)

Steaua a părăsit în această seară Liga Campionilor. Şansele să întoarcă rezultatul din primul tur al play-off-ului cu Manchester City erau de domeniul fantasticului, însă românii au ieşi cu fruntea sus din competiţie. După dezastrul de la București, atunci când elevii lui Pep Guardiola s-au impus cu 5-0, Steaua a pierdut doar cu 0-1 returul de la Manchester.

Manchester City v Steaua Bucharest - UEFA Champions League
Foto: Gulliver/GettyImages

Unicul gol al partidei de la Manchester a fost marcat de Fabian Delph în minutul 56. Calificarea a fost decisă în prima manșă, câștigată cu 5-0 de Manchester City pe Arena Națională din București.

Echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf va juca în această toamnă în grupele Europa League, scrie Agerpres.

Steaua a început returul play-off-ului fără cel mai valoros jucător al său, Nicolae Stanciu, lăsat pe banca de rezerve, la fel ca Adrian Popa și portarul Florin Niță, cel mai bun fotbalist al echipei bucureștene în tur.

Antrenorul lui City, Pep Guardiola, a menajat mai mulți fotbaliști, printre care Sergio Aguero, autor al unei triple în tur, dar şi cel care a ratat și două penalty-uri. Joe Hart a fost în poarta „cetățenilor” pentru prima oară în acest sezon iar presa engleză scrie că, foarte probabil, şi pentru ultima oară. Portarul lui City este aproape de un transfer.

Într-o primă repriză plictisitoare, City nu a amintit deloc de evoluția strălucitoare din tur. Gazdele au avut o ocazie bună în minutul 25, când Cojocaru a apărat reluarea lui Nolito.
La opt minute după pauză, Reghecampf i-a trimis în teren pe Stanciu și Popa, care nu au reușit însă să iasă prea mult în evidență. Cojocaru și-a salvat echipa în minutul 55, în fața lui Delph, într-o perioadă în care City a accelerat. Același Delph a deschis scorul un minut mai târziu, cu o lovitură de cap din careul mic.

În minutul 70, Stanciu a trimis bine din lovitură liberă, dar Hart a respins. La cornerul ce a rezultat, a fost rândul lui Tudorie să fie periculos, Hart intervenind însă din nou.

Mai multe informaţii, pe www.digisport.ro

Dincolo de aceste detalii, cel mai important lucru, din punct de vedere al echipei noastre, este acela că meciul de pe „Etihad Stadium” poate fi ultimul pentru Nicușor Stanciu (23 de ani) în tricoul roș-albaștrilor. „Decarul” vicecampioanei este dorit de o grupare din Premier League, care, potrivit luiGigi Becali, trebuie să dea azi un răspuns dacă este de acord cu pretențiile bucureștenilor: 10 milioane de lire sterline.

Ilie Dumitrescu a dezvăluit, prezent în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport, că Stanciu este dorit de un club din Anglia, dar că nu este vorba despre Southampton.

„Nu este vorba despre niciun fond de investiții, este vorba despre un club din Anglia. Nu vă pot da detalii mai multe. Însă pot spune că nu este vorba despre Southampton și că este un club puternic din Premier League. Nici Tottenham nu este”, a spus Dumitrescu. Fostul mare atacant al Stelei a mai dezvăluit că a purtat, într-o seară, o discuție mai lungă prin telefon cu finanțatorul Stelei, atunci când a aflat și mai multe amănunte legate de acest posibil transfer.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri