România, victorie de palmares cu Kazahstan. Budescu, omul meciului

Data actualizării: Data publicării:
fotbal nationala

Reprezentativa României a învins, joi, la Ploieşti, cu scorul de 3-1 (2-0), selecţionata Kazahstanului, la debutul noului selecţioner Cosmin Contra. Acesta a fost penultimul meci pentru tricolori în grupa E de calificare la Cupa Mondială din 2018.

Au marcat: Budescu '33 şi 38 (p), Kşeru '73 / Turizbek '83
Cartonaşe galbene: Pintilii '24, Chipciu '64, Benzar '71 / Kuat '10, Suiumbaiev '53, Malîi '79

1-0, min. 33: Budescu a marcat cu un şut dintr-un unghi de 15-20 grade, lateral stânga, după o acţiune personală;

2-0, min. 38: În minutul 36, Budescu a fost faultat în careu. Tot el a executat şi a marcat, dar arbitrul a cerut repetarea loviturii, pentru că au intrat jucători în careu. Budescu a înscris şi a doua oară;

3-0, min. 73: Keşeru a scăpat singur cu portarul şi a marcat cu un şut plasat de la 15 metri, după o pasă a lui Chipciu;

3-1, min '83: Turizbek a marcat cu capul din şase metri, după o centrare de pe partea dreaptă a lui Beisebekov.

Au evoluat următoarele echipe:

  • România: Tătăruşanu - Benzar, Chiricheş, D. Grigore, Cr. Ganea - Pintilii (Hoban '70), R. Marin - Chipciu, Budescu (Al. Ioniţă II '80), Grozav - Fl. Andone  (Keşeru '66). Selecţioner: Cosmin Contra.
  • Kazahstan: Pokatilov - Beisebekov,  Malîi, Ahmetov, Dmitrenko, Suiumbaiev - Tagibergen (Turisbek '65) - Kuat, Darabaiev, Nurgaliev (Kijnicenko '46) - Murtazaiev (Scetkin '58). Selecţioner: Aleksandr Borodiuk.

Arbitri: Sandro Schärer - Stephane De Almeida, Sladan Josipović - Alain Bieri (toţi din Elveţia).

În urma rezultatelor de joi, clasamentul Grupei E, după nouă etape, este următorul:

1. Polonia 22 de puncte;
2. Danemarca 19;
3. Muntenegru  16;
4. România  12;
5. Armenia  6;
6. Kazahstan  2.

Ultimul meci al naţionalei tricolore din această campanie de calificare va avea loc, duminică, de la ora 19.00, cu Danemarca, la Copenhaga. Tot atunci se vor juca partidele Polonia - Muntenegru şi Kazahstan - Armenia.


DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

ACTUALIZARE 23.25 - Gol Kazahstan! A marcat Turysbek. Echipa oaspete reduce din diferență printr-un gol marcat cu capul în minutul 83.

ACTUALIZARE 23:15 - Gooool România! Keșeru marchează în minutul 73, după un contraatac frumos. Tricolorii conduc Kazahstanul cu 3-0

ACTUALIZARE 22:20 - 11 metri acordat României. Același Budescu este faultat în careu și tot el majorează scorul la 2-0 în minutul 37 din două încercări. Arbitrul a cerut repetarea loviturii după ce atacantul român marcase și prima dată.

ACTUALIZARE 22:20 - Goool România! Budescu a deschis scorul în minutul 33 după o fază absolut senzațională.


Cosmin Contra se află în fața primului său meci în calitate de selecționer al României, în partida cu Kazahstan, din această seară, de la Ploiești. Meciul nu mai are nicio miză pentru tricolori, care au pierdut orice șansă de calificare la Mondialul din 2018, iar interesul din partea fanilor este unul moderat, scrie digisport.ro.

Fără șanse de calificare, „tricolorii” nu concep să rateze victoria în ultimul meci de pe teren propriu din aceste preliminarii. Reîncepem împreună! România are nevoie de spiritul Ploieștiului, este afișul de lângă arena Ilie Oană, FRF mizând mai ales pe suporterii Petrolului la meciul de azi. Dar chiar și așa, cu o zi înainte de meciul de la Ploiești, organizatorii au vândut doar 7000 de bilete, ceea ce înseamnă jumătate din tichetele scoase la de FRF.

Cei care nu și-au cumpărat încă bilete o mai pot face până la ora meciului, de la casele de bilete de la stadion. Cosmin Contra a antrenat-o pe Petrolul între 2012 și 2014, noul selecționer al României reușind să câștige Cupa României pe banca prahovenilor, în urmă cu 4 ani.

Primul „11” al României pentru confruntarea cu Kazahstan, stabilit de selecționer este următorul: 

  • Tătăruşanu - Benzar, Chiricheş, Grigore, Ganea - Pintilii, R. Marin - Chipciu, Budescu, Grozav - Fl. Andone.

Kazahii, prin vocea selecționerului Aleksandr Borodyuk, vor să-i strice debutul lui Cosmin Contra pe banca ”tricolorilor”. Acesta este convins că nu va pleca învins de la Ploieşti. În mare, tactica a fost stabilită, echipa cu care voi începe, la fel. Au mai rămas două posturi pe care nu m-am decis încă pe cine voi trimite, a spus Aleksandr Borodyuk. Selecționerul a jucat împotriva României în meciul de la Campionatul Mondial din 1990, când tricolorii au învins URSS cu 2-0, după dubla lui Marius Lăcătuș. Amintiri foarte frumoase. Au rămas în istorie, este deja istorie. Ambele echipe erau puternice. Atât în echipa României cât și în cea a URSS-ului erau jucători valoroși”, a adăugat Borodyuk.

Kazahstan ocupă ultimul loc în grupa E preliminară, cu doar două puncte adunate în 8 meciuri.

Kazahstan, echipa probabilă: Loria - Dmitrenko, Logvinenko, Shomko, Akhmetov - Beysebekov, Suyumbaev, Kuat, Darabaev - Kizhnichenko, Murtazaev

Prețuri bilete:

  • Peluza 1 | 15 lei
  • Peluza 2 | 15 lei
  • Tribuna 1 | 40 lei
  • Tribuna 2 | 40 lei
  • VIP | 300 lei

Meciul Danemarca - România se va disputa duminică, 8 octombrie, de la ora 19:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri