România - Olanda, 0-3. Prima înfrângere pentru Cosmin Contra

Data actualizării: Data publicării:
fotbal1

Naționala Olandei s-a impus categoric, marți seară, pe Arena Națională, în fața României. A fost 3-0 pentru „Portocala mecanică”, într-o partidă amicală între două echipe necalificate la Campionatul Mondial din Rusia din 2018.

fotbal1
Foto: FRF

Final de partidă: 0-3.

Minutul 81: 0-3! de Jong înscrie pe finalul partidei, profitând de o nouă greșeală comisă de defensivă, și încheie orice speranțe pentru naționala noastră.

Minutul 56: 0-2! Babel majorează avantajul oaspeților, după ce Berghuis își dovedește încă o dată măiestria cu o pasă decisivă.

Minutul 47: 0-1! Berghuis trimite în careu, Moți deviază cu capul, pentru ca balonul să ajungă la Memphis Depay care nu face decât să trimită în poartă!

Pauză: 0-0.

Actualizare 21:00. a Început partida.

LIVE TEXT, AICI

ECHIPA DE START:

România (4-2-3-1): Pantilimon - Bălașa, Moți, Chiricheș, Ganea - Hoban, Bicfalvi - Chipciu, Budescu, Fl. Tănase - Țucudean

Olandezii sunt într-o situaţie ingrată, aflându-se la al doilea turneu final ratat, după ce n-au reușit calificarea nici la Euro 2016. Asta nu înseamnă, însă, că sunt o reprezentativă de pluton. Aflat la ultimul meci pe banca Olandei, selecționerul Dick Advocaat a venit la București cu jucători importanți, precum Sneijder, Depay, Blind, Babel sau Strootman.

Olanda, coșmarul tricolorilor din ultimii 20 de ani, echipă care ne-a marcat 10 goluri numai în cele mai recente trei întâlniri, reprezintă așadar o ocazie importantă pentru Cosmin Contra de a restarta total o primă reprezentativă ce părea complet debusolată după mandatul lui Daum. Iar acest lucru este susținut de chiar declarația lui Contra.

„Noi luăm din merite. Că Olanda este slabă, Turcia echipă slabă, iar băieţii ăştia nu au niciun merit. La înfrângeri că nu au nicio valoare, că e generaţie ratată. Când băieţii ar trebui lăudaţi! România nu a lăsat Turcia să joace fotbal, d-aia a fost aşa”, a spus selecționerul, la conferința de presă de dinaintea amicalului de pe Arena Națională.

Contra și-ar fi dorit să poată trimite în teren tot ce are mai bun, ca și cum de acest meci ar fi depins o calificare la Mondiale, dar se gândește deja și la Liga Națiunilor.

„Am adus mulți jucători noi pentru a-i vedea. Eu vreau ca la ora începerii Ligii Națiunilor să știu clar pe cine voi conta. Mai avem două ferestre în care voi mai vedea niște jucători. Eu încerc să mențin jucători de la meciul cu Turcia și să mai văd și alții. Săpunaru nu s-a refăcut dupa accidentarea de la meciul cu Turcia, iar el nu s-a antrenat cu băieții. Incert e și Tătărușanu, i s-a blocat spatele”, a mai spus Contra.

Cine se aştepta ca selecţionerul să improvizeze foarte mult la acest ultim test cu siguranţă trebuie să îşi reconsidere opinia. Din informaţiile colegilor de la Fotbal Club, Contra va folosi o formulă destul de apropiată de cea standard.

Singurul semn de întrebare al lui Contra e legat de posibilitatea de a-l folosi pe Tătăruşanu, care acuză o accidentare. Staff-ul tehnic lucrează pentru a-l recupera, astfel că portarul lui Nantes are o mică şansă să fie pe teren din primul minut.

Echipa probabilă:

  • Pantilimon - M. Bălașa, Dr. Grigore, Chiricheș, Cr. Ganea - Hoban, N. Stanciu - Chipciu, Budescu, Grozav - Fl. Andone

Transmisiuni Digi Sport:

  • CM 2018, baraj: Irlanda - Danemarca (marţi, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor: Marin Cilic - Jack Sock (marţi, ora 16:00, Digi Sport 2) şi Roger Federer - Alexander Zverev (marţi, ora 22:00, Digi Sport 2)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri