Rusia - România, 1-0, în primul amical al lui Daum

Data actualizării: Data publicării:
582b43d495f9cf1062a979d2

Naționala Rusiei a învins România cu scorul de 1-0 în primul meci amical al lui Christoph Daum.

582b43d495f9cf1062a979d2

Final de partidă! Rusia învinge România cu scorul de 1-0.

Min. 93. GOL RUSIA! Ozdoev marchează în ultimul minut din offsaid. Defensiva României însă nu reușește să respingă un balon bâlbâit în careu.

Min. 91: Debutează și Nedelcu, tot de la Viitorul. Este înlocuit Bogdan Stancu. 

Min. 90: Dragoș Grigore este înlocuit de Bogdan Țîru; jucătorul lui Viitorul Constanța debutează la 22 de ani. Banderola trece la Săpunaru. Partide este prelungită cu trei munte.

Min. 89: Poloz primește o pasă lungă în careu, dar Dragoș Grigore respinge fără probleme.

Min. 83: Încă o schimbare în echipa României: Adi Popa intră în locul lui Grozav.

Min. 80: Poloz scapă periculos din spatele lui Săpunaru, însă este incomodat de Enache și atacantul rus șutează pe lângă poartă.

Min. 71: Andone cere penalty după un presupus fault al lui Semenov, care îl ține apoi de mână în timp ce jucătorul român încearcă să se ridice. Prepeliță primește cartonașul galben pentru proteste. Partida se animă pe final de meci.

Min. 69: A treia schimbare la ruși: Mogilevets este înlocuit de Erokhin.

Min. 66: Prima schimbare făcută de Daum: Steliano Filip intră în locul lui Latovlevici.

Min. 65: Kokorin preia slab o pasă primită aproape liber în marginea careului de 16 metri, iar Pantilimon salvează situația.

Min. 61: A doua schimbare în echipa Rusiei: Poloz îl înlocuiește pe Miranchuk. Gazdele joacă acum cu doi atacanți veritabili.

Min. 58: Ocazie pentru Rusia! Pantilimon respinge slab o minge din corner, însă gazdele nu profită și trimit pe lângă poartă.

Min. 56: Prepeliță îi trimite excelent lui Grozav în marginea careului, care pierde tempoul și este deposedat. România are majoritatea posesiei pentru prima dată în această partidă.

Min.53: Intervenție grea a lui Săpunaru, care respinge în corner din careul de 6 metri după ce Samedov pătrunde pe partea dreaptă și centrează către Miranchuk.

Min. 50: România face un joc de posesie în jumătatea de teren, invitându-i pe ruși la joc.

Min. 46. Începe a doua repriză, cu naționala noastră la balon. Schimbare în echipa Rusiei la pauză: iese Zhirkov și intră Ozdoev. Daum continuă cu aceeași echipă.

Min. 45: Prima repriză a fost prelungită cu un minut și se termină la egalitate, 0-0, după un final mai echilibrat decât începutul partidei.

Min. 43: Samedov trage bine dintr-o lovitură liberă, foarte aproape de poarta lui Pantilimon.

Min. 35: Rotariu încearcă să marcheze cu o execuție pretențioasă, la colțul lung, însă șutul său este deviat în corner.

Min. 28: Ocazie pentru România, după un contraatac excelent. Andone îi pasează excelent lui Rotariu, însă dinamovistul ratează incredibil din fața porții și trimite peste poartă.

Min. 19: Mare ocazie pentru gazde. Pantilimon iese greșit pe o centrare, dar Semenov nu reușește să profite de eroarea portarului nostru.

Min.16: Primul șut pe poartă al României. Akinfeev reține cu siguranță după un șut deviat al lui Grozav.

Min. 14: Prima mare ocazie pentru Rusia, după un început de meci în forță. Samedov primește o pasă de la Kokorin și trage bine la colțul lung din careu, însă Pantilimon scoate excelent în corner.

Min. 1: Începe meciul de la Grozny! Doi dintre titularii României, Prepeliță și Grozav, evoluează chiar în Rusia, la Rostov și Terek Groznîi.


ECHIPELE DE START:

Rusia: Akinfeev - Semenov, Kutepov, Kudryashov - Samedov, Zobnin, Glushakov, Mogilevec, Zhirkov - Miranchuk, Kokorin

Antrenor: Stanislav Cherchesov

România: Pantilimon - Enache, Săpunaru, Grigore, Latovlevici - Marin, Prepeliță - Rotariu, Stancu, Grozav - Andone

Antrenor: Christoph Daum


Este ultimul meci al naționalei din acest an, dar și primul amical din mandatul lui Christoph Daum. Pentru această partidă, selecţionerul german are la dispoziţie şi trei jucători care evoluează în campionatul acestei ţări: Prepeliţă, Bicfalvi şi Grozav.

Până la meciul din această seară, România a jucat 12 meciuri în 2016, iar bilanţul este unul negativ: trei victorii, cinci remize şi patru eşecuri.

Partida cu selecționata lui Stanislav Cherchesov se va disputa Akhmat-Arena, stadion situat la zece minute de hotelul unde sunt cazați „tricolorii”. Arena are o capacitate de aproape 31.000 de locuri, a fost inaugurată în 2011, iar echipa de primă ligă rusă FC Terek își dispută aici partidele de acasă.

Pentru ceceni, meciul reprezintă o adevărată sărbătoare sportivă, iar organizatorii au anunțat că toate biletele au fost deja epuizate. De altfel, este primul meci din istorie pe care echipa națională a Rusiei îl dispută la Groznîi.

De partea cealaltă, rușii, gazdele Cupei Mondiale din 2016, au o singură victorie, contra Ghanei, în ultimele 10 meciuri jucate, fie că a fost vorba de preliminarii sau amicale. Cum Rusia trece printr-o perioadă grea, fotbalistic vorbind, înainte de partida de pregătire cu România, șeful statului, Vladimir Putin, a luat atitudine şi le-a transmis fotbaliştilor că trebuie să ia exemplul hocheiştilor, care au scris istorie la ultimele trei campionate mondiale (aur în 2014, argint în 2015 şi bronz anul acesta). „Nu am mai văzut meciuri frumoase făcute de naționala Rusiei de multă vreme, ca să fiu sincer. Uitați, naționala de hochei a Rusiei ne dă motive de bucurie”, le-a transmis Putin, potrivit presei moscovite.

De trei ori s-au mai întâlnit până acum cele două reprezentative, de fiecare dată în meciuri amicale, fiecare dintre ele cu câte un succes. Ultimul meci a avut loc în 2008, când Romania s-a impus lejer, scor 3-0.

LIVE TEXT INTEGRAL AICI

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri