Moartea lui Daniel Prodan. Lumea fotbalului este șocată

Data actualizării: Data publicării:
prodan 1

Fostul internaţional Daniel Prodan a încetat din viaţă miercuri, în urma unui infarct. Sportivul în vârstă de 44 de ani se afla în locuinţa sa din Voluntari, iar intervenţia medicilor nu l-a mai putut salva.

Născut la Satu Mare, Daniel Prodan şi-a început cariera în fotbal la Olimpia, iar în perioada 1992-1996 a evoluat la Steaua. A strâns 53 de selecţii pentru echipa naţională şi a jucat la turneele finale ale Cupei Mondiale din 1994 şi 1998, dar şi la EURO 2006.

„Vorbim despre un fost sportiv de performanţă, un tip care a jucat la cel mai înalt nivel şi un tip care a avut o ascensiune fulminantă în fotbalul românesc. A jucat primele sale meciuri în cupele europene, apoi a ajuns la echipa naţională. Paradoxal, a debutat la un meci de tristă amintire pentru noi, la un 2 la 5 cu Cehoslovacia, dar la vremea respectivă s-a spus că Naţionala, în ciuda faptului că el era fundaş şi echipa primise 5 goluri, Naţionala a câştigat un jucător”, a spus George Dobre.

Noua generaţie a primit cu tristeţe vestea morţii lui Daniel Prodan.

„O veste tragică pentru fotbalul românesc. Un om care a dat totul pentru fotbal ne părăseşte prea devreme !! Odihnește-te în pace, prieten drag", a scris Cristian Săpunaru pe pagina sa de Facebook.

„Un om de la care am învățat multe, care prima dată când am ajuns la echipa naționala m-a sprijinit și sfătuit cu tot ce era mai bun pentru a progresa in cariera mea", a scris şi Gabriel Torje.

Zicu Ianis spune că „au trecut 22 de ani de cand am auzit pentru prima data de Daniel Prodan. Aveam emoţii şi îmi transpirau mâinile când vedeam cu câtă pasiune şi dăruire juca în fiecare secundă. Acum când am auzit că a "plecat" de lângă noi mi-a tremurat tot trupul."

Gruparea Atletico Madrid a transmis condoleanţe familiei lui Daniel Prodan, după decesul fostului internaţional român la doar 44 de ani, în urma unui infarct. Într-un mesaj postat pe site-ul oficial, Atletico reaminteşte că Prodan şi-a văzut fosta echipă câştigând Liga Europa, în 2012, la Bucureşti.

"Fostul nostru jucător a murit la 44 de ani din cauza unui infarct. A venit la noi în ianuarie 1997 şi a plecat în iunie 1998. În 2012, drumurile clubului nostru şi ale jucătorului român s-au intersectat din nou, când Atletico a jucat finala Ligii Europa la Bucureşti, capitala ţării sale. Acolo şi-a văzut echipa sa câştigând, în calitate de ambasador al finalei. Preşedintele, consilierul delegat şi consiliul de administraţie transmit condoleanţe familiei. Odihneşte-te în pace, Daniel Prodan", a scris clubul spaniol pe site-ul oficial. 

FC Steaua Bucureşti şi-a exprimat "regretul şi starea de şoc" după decesul lui Daniel Prodan, fost fundaş al grupării bucureştene, şi a transmis condoleanţe familiei fostului fotbalist, într-un mesaj postat, joi dimineaţă, pe Facebook.

"FC Steaua Bucureşti îşi exprimă regretul şi starea de şoc la aflarea veştii că fostul mare fundaş al echipei noastre, Daniel Prodan, s-a stins din viaţă la vârsta de 44 de ani. Clubul nostru transmite condoleanţe familiei îndurerate! Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai buni fundaşi centrali ai Stelei şi ai echipei naţionale a României. (...) Dumnezeu să te odihnească în pace, "Didi"!", este mesajul FC Steaua.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) transmite condoleanţe familiei fostului fotbalist Daniel Prodan, după decesul celui care a fost "unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din istoria fotbalului românesc".

"Daniel Prodan, unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din istoria fotbalului românesc, a încetat din viaţă miercuri seara la vârsta de 44 de ani", a anunţat forul pe site-ul oficial, adăugând detalii din cariera lui Prodan. "Liga Profesionistă de Fotbal transmite sincere condoleanţe familiei greu încercate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a mai notat forul fotbalistic.

 

 

 

Daniel Prodan a făcut parte din adminstraţia Federaţiei Române de Fotbal sub conducerea lui Mircea Sandu şi a fost îndepărtat odată cu alegerile din 2014.

„Fotbalul trebuie condus de foşti fotbalişti cinstiţi şi corecţi cu un puternic caracter care rezistă la frig şi la căldură, la ploaie şi la vreme bună”, spunea atunci Daniel Prodan.

Daniel Prodan a avut o carieră fulminantă, dar de scurtă durată, din cauza unor accidentări. Cu toate acestea, în zece ani a reuşit să devină un nume greu în fotbalul românesc.

Daniel „Didi" Prodan a debutat la vârsta de 20 de ani în Liga Întâi, la Steaua, în 1992, în meciul cu FC Farul Constanța.

În cei 10 ani de carieră, a jucat în 149 meciuri din Liga 1, unde a marcat 13 goluri. În Primera División a evoluat în 34 meciuri şi a înscris 4 goluri, iar în Seria B a jucat în 5 meciuri şi a marcat un gol.

Din anul 1993 şi până în 1997, Daniel Prodan a evoluat la formaţia Steaua. A câştigat nu mai puţin de cinci titluri de Campion al României cu roş-albaştrii.

Ultimul meci l-a jucat tot în Liga 1, în 2002, la FC Național.

Daniel Prodan a fost selecționat de către Anghel Iordănescu în 1993 la echipa Naţională, unde a performat până în 2001.

Mai multe jurnale europene au scris, miercuri noapte, despre decesul fostului fotbalist Daniel Prodan, Daily Record notând că vestea morţii românului este şocantă. Numeroşi fani au transmis condoleanţe pe reţelele de socializare.

"Fostul jucător al echipei Glasgow Rangers, Daniel Prodan, a murit în urma unui infarct, la vârsta de 44 de ani", notează Daily Star, în timp ce Daily Record a scris că vestea şocantă a apărut noaptea trecută şi că fanii echipei Glasgow Rangers şi-au exprimat regretele după decesul românului pe reţelele de socializare.

"A murit Daniel Prodan, fost jucător la Atletico Madrid, după ce a suferit un infarct în timp ce se uita la televizor", menţionează şi El Mundo. Şi marile jurnale sportive din Spania, Marca, As şi Mundo Deportivo, au scris despre decesul lui Daniel Prodan. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri