Marcelo Lippi va antrena China. Salariul selecționerului

Data actualizării: Data publicării:
lippi

Oficialii Federației de Fotbal din China au anunțat că Marcelo Lippi, în vârstă de 64 de ani, este selecționerul cu care vor încerca să se califice la Cupa Mondială din Rusia 2018.

lippi

Marcelo Lippi va fi plătit cu suma de 18 milioane de lire sterline pe an, ceea ce înseamnă că italianul va încasa aproximativ 21 de milioane de euro, adică exact cât câștigă Cristiano Ronaldo la Real Madrid, cel mai bine plătit fotbalist din lume.

De altfel, prin acest contract, Lippi devine și antrenorul cu cel mai mare salariu din lume, relatează Digi Sport.

Lippi, care a câștigat Cupa Mondială cu Italia în 2006, nu este un străin al fotbalului din China. Timp de trei sezoane, italianul a pregătit pe Guangzhou Evergrande, cu care a câștigat trei titluri de campion, dar și Liga Campionilor Asiei în 2013.

Fostul selecţioner chinez Gao Hongbo a demisionat pe 11 octombrie, după o nouă înfrângere suferită de elevii săi, în faţa echipei Uzbekistanului (0-2), în preliminariile Cupei Mondiale 2018.

În urma acestui eşec, naţionala Chinei, care a participat o singură dată în istoria sa la Cupa Mondială (în 2002) are acum şanse foarte mici de calificare la turneul final din Rusia.

Preşedintele Xi Jinping, mare amator de fotbal, a promis însă că va face totul pentru ca echipa Chinei să participe la competiţia din Rusia. În plus, liderul chinez doreşte ca ţara să organizeze Cupa Mondială în 2030, iar anii care vor urma să devină o forţă a fotbalului la nivel mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri