Mircea Sandu rămâne fără rentă viageră și e obligat să restituie ce a primit

Data publicării:
mircea sandu

Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), a pierdut, miercuri, procesul cu FRF privind renta viageră pe care și-o stabilise înainte de plecarea din Federație și este obligat să restituie suma de 114.736 lei, anunță site-ul oficial al FRF.

„Instanța a constatat nulitatea contractului de rentă viageră și l-a obligat pe pârâtul Mircea Sandu la restituirea către FRF a sumei de 114.736,46 lei precum și la achitarea către forul fotbalistic național a sumei de 21.357,09 lei cu titlu de cheltuieli de judecat”, precizează comunicatul.

Contractul de rentă viageră fusese încheiat între Mircea Sandu și FRF în ultima zi a fostului președinte la conducerea Federației, zi în care Răzvan Burleanu a fost ales în funcție.

În 5 martie 2014, în dimineaţa dinaintea alegerilor pentru şefia FRF, Mircea Sandu, încă preşedinte în funcţie, a semnat cu Gino Iorgulescu, prim-vicepreşedinte al federaţiei, un contract de rentă viageră. Mircea Sandu a parafat actul în calitate de rentier, iar Iorgulescu, în calitate de reprezentant al federaţiei, scrie digisport.ro.

Pachetul de beneficii al lui Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu. Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.

Acest pachet nu a fost prezentat în cadrul AG din 5 martie, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu să devină preşedinte de onoare al FRF. Ulterior, Sandu a renunţat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină şi la secretară.

Răzvan Burleanu a considerat drept „nesimţit” pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare şi a promis că îl va supune dezbaterii AG. La 28 iunie, Adunarea Generală a FRF a invalidat renta viageră de 50.000 de euro pe an şi celelalte beneficii stabilite pentru Mircea Sandu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri