Moartea fotbalistului Patrick Ekeng | I. Dănciulescu: Este un coșmar pentru întreaga echipă 

Data publicării:
patrick ekeng facbook-3

„Din păcate, suntem blestemați. Îmi găsesc cu greu cuvintele, nu cred nici în acest moment că s-a întâmplat. E un coșmar pentru mine și pentru întreaga echipă, pentru întreaga suflare dinamovistă'', a declarat directorul sportiv Ionel Dănciulescu la Spitalul de Urgență Floreasca, la câteva minute după pronunțarea decesului.

După ce s-a prăbușit pe teren și colegii lui și-a dat seama de gravitatea situației, medicul echipei Dinamo a început masajul cardiac.

„S-au încercat timp de o oră și jumătate toate procedurile de resuscitare. Avea momente când își revenea, dar nu a rezistat, nu a reușit să își revină. Toate ambulanțele au aparate de resuscitare, dar pe drumul spre spital, un minut și ceva, s-a făcut masaj cardiac'', a declarat medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu la doar câteva minute după moartea fotbalistului. 

Medicul Cristian Padrea de la Spitalul de Urgență Floreasca a precizat că Patrick Ekeng a ajuns în stop cardiorespirator la camera de gardă.

 „A fost adus cu o ambulanță fără manevre de resuscitare, din câte știm. În stop cardio-respirator la Camera de Gardă. S-au inițiat manevre de resuscitare care au durat o oră și 30 de minute. Au rămas fără rezultat”, a spus Cristian Pandrea, medic Spitalul de Urgenţă Floreasca. 

Doctorul Cristian Grasu, președintele Asociației Serviciilor de Ambulanță din România (ASAR), a declarat că intervenția de pe teren în cazul fotbalistului Patrick Ekeng i s-a părut „neprofesionistă și stângace”. De asemenea, el a precizat că într-o astfel de situație nu trebuie întreruptă compresia toracică, și în cazul lui Patrick Ekeng el nu a văzut compresii toracice. 

Poliția și procurorii au deschis dosar penal in rem pentru a stabili în ce condiții s-a produs moartea fotbalistului.

12 meciuri, un super gol contra Stelei și o pasă decisivă și-a trecut în cont Patrick Ekeng în perioada petrecută la Dinamo. Sosit în Ştefan cel Mare la începutul anului, camerunezul care împlinise 26 de ani la finalul lunii martie ar fi avut șansa de a-și trece în palmares primul trofeu din cariera, Cupa României.

Ekeng și-a început cariera în Camerun, la Canon Yaounde, după care a mers în Franța, unde a jucat la Le Mans și Rodez. Au urmat Lausanne, în Elveția, și Cordoba, in Spania, acolo unde a împărțit vestiarul cu românul Florin Andone. Camerunezul a marcat un gol și în Primera Division, într-un meci cu Getafe.

Ekeng, care a îmbrăcat de două ori și tricoul naționalei din Camerun, era cotat la 600.000 de euro în momentul în care a sosit la Dinamo, liber de contract.

Citiți și: 
Finala Cupei României, amânată după moartea fotbalistului dinamovist 
Tragedie la Dinamo. Patrick Ekeng a murit. Jucătorul s-a prăbușit pe teren în timpul meciului cu Viitorul
Moartea fotbalistului Patrick Ekeng, în presa străină
Dosar penal in rem după moartea fotablistului Patrick Ekeng 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri