Fanii îşi pot lua adio de la Daniel Prodan la Arena Naţională

Data actualizării: Data publicării:
prodan

Toţi cei care l-au admirat şi l-au iubit pe Daniel Prodan îşi pot lua rămas bun de la fostul internaţional, vineri. Primăria Capitalei a aprobat, la cererea familiei, ca trupul acestuia să fie depus la Arena Naţională, între orele 9:00 şi 18:00.

Oamenii din lumea fotbalului cred că fostul internaţional mai avea încă multe de spus în acest sport. Inima i s-a opriut brusc la doar 44 de ani.

Mihai Stoichiţă, antrenor: „A fost un catalizator în formarea unei echipe adevărate la Steaua, alături de Lăcătuş. Chiar dacă momentul este aşa cum este, nu poţi să nu ai un zâmbet iîn colţul gurii pentru că era o persoană atât de optimistă, atât de pozitivă.”

Miercuri seară, fostul fotbalist era acasă, în locuinţa sa din Pipera, şi se uita la televizor împreună cu familia. I s a făcut brusc rău.

Alice Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: „(Medicii – n.r.) au muncit cu sârguinţă şi cu dorinţa de a salva o viaţă.”

Cristian Grasu, medic la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: „S-a reuşit de trei ori să se obţină puls. Din păcate, cordul pacientului nu a reuşit să susţină activitatea mai mult de câteva zeci de secunde.”

La ora 20:00, inima lui Daniel Prodan a renunţat definitiv să mai bată. Fostul antrenor al lui Daniel Prodan, Dumitru Dumitriu, este cel care l-a descoperit şi l-a adus la Steaua, în urmă cu 24 de ani.

Dumitru Dumitriu, antrenor: „Un om atât de vesel, care avea o carismă specială şi care, când vorbea, poate şi de asta şi-a încărcat inima, vorbea cu toată fiinţa lui. Cu tot trupul lui, cu mimica inconfundabilă... Şi nu vorbea decât bine şi foarte bine şi ştia ce înseamnă cu adevărat fotbalul total. L-a practicat şi i-a obligat şi pe cei din jurul său să facă la fel.”

Vestea morţii i-a şocat şi pe cei din conducerea echipei spaniole de fotbal Atletico Madrid, acolo unde Daniel Prodan a jucat un sezon şi jumătate.

Ciprian Bălţoiu, corespondent Digi24 în Spania: „Vestea a morţii lui Daniel Prodan a fost un adevărat şoc şi aici, în Spania, unde toată presa sportivă şi nu numai a preluat informaţia din România. Au adăugat detalii despre viaţa fotbalistică a lui Daniel Prodan şi despre timpul în care el a jucat pe acest stadion, Vicente Calderon, al echipei Atletico Madrid. Clubul Atletico Madrid a publicat pe pagina sa oficială de internet o fotografie a lui Daniel Prodan şi un text emoţionant.”

În memoria fotbalistului român, cei de la Atletico Madrid vor să ţină un moment de reculegere înainte de începutul derbiului cu Real Madrid, care va avea loc sâmbătă, de la 21:45.

Citiți și: 

Moartea lui Daniel Prodan. Lumea fotbalului este șocată

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri