Naționala, criticată: „Am ajuns să facem nuntă după un dribling în lateral”

Data publicării:
nationala fotbal

Naționala noastră de fotbal a mai ratat o calificare la un turneu final, dar, dincolo de rezultate, rămâne și evoluția sub așteptări a selecționatei lui Christoph Daum. Germanul a fost aspru criticat, dar nu numai el este vinovat pentru acest nou eșec al tricolorilor în deplasarea din Muntenegru, scor 1-0, scrie digisport.ro.

Ilie Dumitrescu, expert Digi Sport, a lăsat diplomația deoparte și a lansat un atac dur, dar pertinent, și asupra jucătorilor.

„Trebuie să fim realiști, indiferent de cine va veni după Daum; știți deja opinia mea legată de selecționer, însă este musai să vedem și limitele în exprimare ale unor jucători.

Ok, sistemul - într-un meci vezi dacă se lucrează, dacă există automatisme, trasee, relații de joc, astea se văd până în ultimii 20 de metri. Dar, de acolo intervine doar valoarea jucătorilor și suferim!

Iar cifrele nu mint, legate de jucătorii noștri. Mă refer la duelurile unu contra unu, făcând abstracție de zone moarte, adică la 40-50 de metri de poartă. Maxim, de exemplu, se debarasa ușor de adversar, dar nici nu era presing de întâmpinare. În ultimii 20 de metri însă nu a mai făcut nimic.

Noi nu ne-am creat ocazii cu Muntenegru, echipă solidă, greu de surprins”, a spus Dumitrescu, prezent în studioul emisiunii „Euro Fotbal”, de la Digi Sport.

Pe lângă limitele lui Daum în exersarea şi aplicarea unui modul, se ridică fără îndoială şi problema selecţiei. Dumitrescu crede că soarta partidei de la Podgorica ar fi putut fi alta, dacă Denis Alibec ar fi fost în teren.

Selecţionerul pare să fi făcut o adevărată vendetă în raport cu jucătorul FCSB, lucru de neacceptat în condiţiile în care noi avem o arie de selecţie limitată şi, cel puţin oficial, vârful nu a avut un comportament inadecvat. 

„Am văzut meciul cu Armenia, de sus (n.r. - de la loje, Arena Națională), am văzut și acum la televizor. Am ajuns să ne bucurăm când cineva face un dribling în lateral și dă un șut la poartă. Facem nuntă, facem botez!

Repet, făcând abstracție de Daum, trebuie să fim realiști și să vedem că există o limită în exprimarea acestor jucători. Cel mai bun atacant al momentului a fost la televizor, și este Alibec, asta apropo că Daum a fost puțin ironic la conferința de presă, deși nu-i stă bine așa ironic”, a mai spus fostul mare fotbalist.

Chipciu a fost singurul evidențiat al serii, din tabăra tricolorilor, în timp ce Florin Andone, Maxim, Bogdan Stancu, Nicușor Stanciu și ceilalți au dezamăgit. Un plus și în dreptul lui Tătărușanu, căruia nu i se poate imputa nimic la golul lui Jovetic.

„Hai să luăm cifrele lui Andone, Stancu, Maxim, Băluță, care a intrat atacant, 9 fals, Chipciu - singurul care a mai încercat ceva - și să zicem că a avut o reușită cu un șut, Stanciu, care a intrat în repriza a doua, într-o poziție în care trebuia să aducă un plus pe faza ofensivă.

Care e concluzia în ceea ce îi priveşte? Nu avem jucători care să joace la un nivel foarte bun, să aibă consistență, rezultate și să aducă plusul atunci când sunt convocați”, a adăugat Dumitrescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri