Noul stadion din Craiova, scumpit peste noapte cu 6 milioane de euro

Data publicării:
stadion oblemenco fb1.jpg 5

Noua arenă sportiva din Craiova tocmai a devenit mai scumpă. Compania Națională de Investiții a atribuit acum trei săptămâni un contract de 6 milioane de euro pentru lucrări suplimentare firmelor care au câștigat licitația din 2015, scrie Gazeta de Sud.

Motivul invocat este „extrema urgență survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute“.

Practic, CNI a „săltat“ prețul stadionului cu peste șase milioane de euro, bani pe care i-a acordat firmelor CON-A și ACI Cluj fără publicarea unui anunț de participare.

Culmea este că „urgența“ invocată nu există, deoarece lucrările suplimentare au fost deja efectuate acum mai bine de un an.

Și mai ciudat este faptul că firmele aveau deja prevăzute fonduri de 5% din valoarea contractului pentru „Cheltuieli diverse și neprevăzute“.

Până acum, costurile stadionului au ajuns la 51,3 milioane de euro.

Noul stadion de fotbal din Craiova va putea găzdui competiții sportive de nivel FIFA, UEFA Champions League și UEFA Europa League, potrivit indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiții.

Stadionul are 27.001,42 mp suprafață construită la sol, 54.159,96 mp suprafață desfășurată, 7 nivele (P+6E, 50,14 m înălțime) și o capacitate de 30.983 de locuri în tribune pentru spectatori:

  • 232 de locuri pentru persoane cu dizabilități în scaune cu rotile, inclusiv însoțitori;
  • 350 de locuri pentru reprezentanții mass-media;
  • 2.368 de locuri pentru spectatori VIP, din care 440 de locuri în loje;
  • 28.033 de locuri pentru public.

Este vorba despre un obiectiv de investiții cuprins în „Programul național de construcții de interes public”, derulat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri