O fostă jucătoare de fotbal din Suedia acuză trei fotbalişti „foarte cunoscuţi” de hărţuire sexuală

Data publicării:
minge de fotbal shutterstock_442192612
Foto: Shutterstock

O fostă jucătoare de fotbal din Suedia a dezvăluit că a fost victima hărţuirii sexuale din partea a trei fotbalişti „foarte cunoscuţi” din naţionala suedeză din anii 2000, informează Le Figaro, citând Aftonbladet.

minge de fotbal shutterstock_442192612
Foto: Shutterstock

Gunilla Axen, campioană europeană în 1984, a afirmat că cei trei fotbalişti sunt „oameni foarte cunoscuţi, performanţi şi respectaţi”, însă nu le-a dat numele. Ea a precizat că a primit de „trei ori fotografii cu penisul lor”.

În momentul faptelor, Gunilla Axén lucra în departamentul de dezvoltare al federaţiei suedeze (SvFF). Ea afirmă că nu a fost singura victimă a hărţuirii sexuale în cadrul SvFF. „Preşedintele forului şi membrii de conducere au aflat de aceste hărţuiri, dar nu au spus nimic”, a subliniat Axen.

Actualul preşedinte al federaţiei, Lars Ake Lagrell, care nu era în funcţie la momentul faptelor, s-a declarat şocat de acuzaţiile lui Axen. „Nu tolerăm acest tip de comportament. Trebuie să aflăm mai multe şi să acţionăm cât mai repede, pentru că aşa ceva este inacceptabil”, a declarat purtătorul de cuvât al SvFF, Niklas Bodell.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri