Prima victorie în Europa League pentru giurgiuveni

Data actualizării: Data publicării:
57eb5e1995f9cfa24606f415

Astra a câștigat primele puncta în grupele Europa League. Giurgiuvenii s-au impus în deplasare cu scorul de 2-1 contra cehilor de la Viktoria Plzen.

57eb5e1995f9cfa24606f415

UPDATE: Astra a obținut primele trei puncte după meciul de joi contra echipei cehe Viktora Plzen. Alibec a deschis scorul în minutul 41, iar în minutul 64 Horava a marcat în propria poartă. Pe final, gazdele au primit un penalti după faultul lui Săpunar în careu, iar același Horava a redus din diferență.

În celălalt meci al grupei, AS Roma a încheiat meciul contra Austriei Viena cu scorul de 3-3.


Fără punct după primele două etape, Astra caută să câștige la Plzen, pentru a rămâne în cursa calificării în primăvara europeană.

În plus, Astra luptă și pentru cei 360.000 de euro, bonusul de victorie în grupele UEFA Europa League.

Dacă învinge joi seara, Astra o depășește pe Plzen în clasament. Cehii au două puncte după primele două meciuri: 1-1 cu AS Roma și 0-0 cu Austria Viena.

Statistică nefavorabilă pentru Astra

Giurgiuvenii au 0 puncte în Europa League. Doar opt echipe din cele 48 ale grupelor Europa League nu au reușit să adune vreun punct până acum.

Mai mult, Astra și azerii de la Qarabag sunt singurele echipe care au primit șapte goluri, cele mai multe din Europa League de până acum.
Peste toate, situația antrenorului Marius Șumudică este dificilă, el vrea să plece și nu poate, ceea ce aruncă o notă de incertitudine asupra randamentului Astrei.

Faptul că Plzen a scos două egaluri până acum în grupă, cu liderele AS Roma și Austria Viena, nu îi poate face decât favoriți. Plzen ar putea obține primul succes în cupele europene, după o serie de 11 meciuri pierdute.

Echipele probabile:

Plzen: Kozaclk - Mateju, Hromada, Hejda, Limbersky - Petrzela, Horava, Kace, Zeman - Bakos, Poznar
Antrenor: Roman Pivarnik

Astra: Lung jr. - Săpunaru, Geraldo, Fabricio, Morais - Lovin, Seto - Ioniță II, Budescu, Kortzorg - Alibec
Antrenor: Marius Șumudică

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri