Posibilul adversar al FCSB, pentru accederea în grupele Ligii Campionilor

Data publicării:
plzen-interior

Deși n-a obținut decât un 2-2 la București, pe Arena Națională, cu Viktoria Plzen, în prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, FCSB s-a calificat în play-off-ului Ligii Campionilor, după ce s-a impus cu un categoric 4-1 în Cehia, în partida retur, informează Digi Sport. Tragerea la sorți va avea loc vineri.

Pentru echipa lui Nicolae Dică urmează acum un duel foarte dificil, având în vedere lista posibilelor adversare. În condițiile în care FCSB nu va fi cap de serie nici în această fază, „roș-albaștrii” se vor întâlni cu una dintre următoarele cinci formații: Sevilla, Napoli, Liverpool, CSKA Moscova, Sporting CP.

De notat ar fi faptul că, din urna echipelor „unseeded”, pe ruta non-campioanelor, FCSB este clubul cu cel mai bun coeficient european - Young Boys Berna, OGC Nice, Hoffenheim și Istanbul Bașakșehirsunt celelalte cluburi din această urnă.

Vicecampioana României ar fi fost chiar cap de serie, dacă CSKA Moscova ar fi fost eliminată în acest tur trei preliminar. Rușii au trecut însă AEK Atena, pe care a învins-o cu scorul general de 3-0 (2-0 în Grecia și 1-0 acasă).

Mai trebuie spus că, inițial, capi de serie ar fi trebuit să fie Sevilla, Napoli, Dinamo Kiev, Ajax și Liverpool, însă ucrainenii și olandezii au fost eliminați de Young Boys Berna și, respectiv, OGC Nice. Club Brugge (învinsă de Istanbul Bașakșehir) este o altă echipă mai bine cotată decât FCSB care a ratat calificarea în play-off.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri