Președintele UEFA: PSG ar putea fi exclusă din cupele europene

Data actualizării: Data publicării:
Neymar Signs For PSG
Foto: Gulliver/GettyImages

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, nu exclude posibilitatea eliminării clubului francez de fotbal PSG din cupele europene, el fiind decis să impună respectarea fair play-ului financiar tuturor echipelor.

Neymar Signs For PSG
Foto: Gulliver/GettyImages

''Dacă vreau să fiu la fel de popular ca Michel (Platini), știu că trebuie să exclud PSG din cupele europene. Nu ne este teamă să pedepsim, nimeni nu este mai presus de lege'', a spus Ceferin săptămâna trecută, în fața unor lideri ai Asociației Europene a cluburilor.

Uniunea Europeană de Fotbal a deschis o anchetă asupra fair play-ului financiar la clubul Paris Saint-Germain, după transferurile record ale brazilianului Neymar și francezului Kylian Mbappe, realizate în această vară.

Liga spaniolă de fotbal a cerut, la rândul ei, UEFA să ancheteze posibile infracțiuni la fair play-ul financiar comise de clubul englez Manchester City.

"Să nu ne înșelăm: fair play-ul financiar este un enorm succes, deoarece a permis cluburilor să-și reducă pierderile în mod drastic și să adopte un model economic viabil pe termen lung", a spus Ceferin săptămâna trecută în fața reprezentanților marilor cluburi europene.

"Cu toate acestea, ține de credibilitatea UEFA și a fotbalului de a garanta că regulile (fair play-ului financiar) aflate în vigoare sunt respectate. Nimeni nu este deasupra legii", a afirmat președintele instanței europene.

Paris Saint-Germain l-a recrutat pe brazilianul Neymar pentru suma de 222 milioane euro, iar apoi a oficializat împrumutul francezului Kylian Mbappe de la AS Monaco, însoțit de o opțiune de cumpărare în valoare de 180 milioane euro (inclusiv bonusuri), acesta fiind cele mai scumpe două transferuri din istoria fotbalului.

UEFA a precizat că ancheta deschisă se va concentra pe "respectarea de către club a cerințelor vizând echilibrul financiar, în special în lumina activității sale recente de transfer".

PSG a mai fost sancționată, în 2014, în urma unui contract cu Biroul de turism din Qatar, pe care UEFA l-a considerat supraevaluat. Sancțiunile (amendă usturătoare, restricții de înscriere a unor jucători în Liga Campionilor etc) au fost ridicate ulterior, însă o recidivă ar putea consta scump clubul parizian, subliniază AFP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri