REZUMAT VIDEO. Prima înfrângere în campionat a lui Dică. Becali, supărat foc

Data actualizării: Data publicării:
dica

Gică Hagi şi-a vândut cei mai buni jucători la FCSB, dar tot a reuşit să-i învingă pe roş-albaştri. Viitorul a trecut la limită de echipa lui Dică. Brazilianul Eric a marcat unicul gol al partidei.

 

Viitorul a produs surpriza în duelul cu FCSB. Eric l-a făcut mândru pe Hagi cu un şut imparabil, din afara careului. Replica oaspeţilor a venit prin Budescu, care a încercat o execuţie acrobatică. În repriza secundă, sârbul Planic putea să marcheze la debut, dar nu a găsit spaţiul porţii.Viitorul a mai avut o mare ocazie la şutul din lovitură liberă al lui Cristi Ganea. Portarul campioanei a intervenit apoi salvator la execuţia lui Bălaşa din interiorul careului. Imediat, lovitura de cap a lui Golofca îl putea surprinde pe Râmniceanu. Tupa lui Hagi a avut ultimul cuvânt, pe contraatac. Drăguş a ratat singur cu portarul, iar Viitorul - FCSB s-a terminat 1-0.

Citiţi detalii despre desăfşurare partidei pe digisport.ro.

Dică, supărat: Dacă jucăm așa, joi vom lua 5

Nicolae Dică a suferit prima înfrângere a sezonului în Liga 1 tocmai în fața echipei de la care i-a transferat în acest sezon pe Romario Benzar, Florinel Coman și Dragoș Nedelcu.

„Jucăm cu campioana României, chiar dacă a pierdut mulți jucători, a făcut un meci bun. Când joci doar pentru tine, și nu ca o echipă, nu poți avea rezultate. Când nu ai atitudine pe teren și ai intrat relaxat și joci doar pentru tine, nu ai rezultate. Eu sunt responsabil. Trebuie la fiecare meci să avem atitudine. Am crezut că au înțeles. Am făcut un meci slab. Sunt momente în care sunt dur, altele în care sunt bun, dar nu se câștigă un meci că ne numim Steaua sau avem echipament frumos sau că s-a plătit mult pe jucători. Am unele explicații pe care le voi transmite în vestiar. În bucătăria noastră se va vorbi. Trebuie să înțeleagă că așa nu se poate. Dacă vom juca așa, joi vom lua 5”, a spus Dică în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Pe cei de la FCSB îi aşteaptă joi primul meci din grupele Europa League, cu Viktoria Plzen.

Hagi: I-am surprins cu strategia

Gică Hagi a analizat jocul echipei sale și a dezvăluit „secretul” victoriei:

„Orice echipă care joacă împotriva Stelei încearcă să se autodepăşească. Contra lor contează foarte mult jocul fără minge. Trebuie să alergi, trebuie să fii o echipă dinamică, o echipă compact, o echipă scurt. Băieţii au interpretat bine ce am pregătit. Cred că ne-am autodepăşit, am făcut un meci foarte bun, ştiind că avem în faţă una dintre cele mai bune echipe din campionat. Strategia pe care am avut-o i-a surprins. Am făcut un joc mai direct, cu multe mingi câştigate la mijloc. Cred că am dominat mijlocul, Echipa are omogenitate şi ştie să joace jocul pe care îl facem noi. Chiar dacă pleacă jucători, avem omogenitate, staff-ul tehnic nu s-a schimbat”, a spus Hagi, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

După a treia victorie din Liga 1 din acest sezon, echipa lui Hagi a ajuns pe locul 8, cu 11 puncte, după primele nouă etape. Chiar și-așa, distanța față de liderul CFR Cluj este de 8 puncte, iar ardelenii au și un meci mai puțin disputat.

Becali, supărat foc pe Alibec, Budescu şi Tănase: Dacă îşi bat joc aşa, o să vadă ei

Patronul FCSB, Gigi Becali, a fost extrem de critic la adresa jucătorilor Denis Alibec, Constantin Budescu şi Florin Tănase după prima înfrângere suferită în Liga I, în faţa echipei FC Viitorul, scor 0-1. „Pierd eu cinci milioane, dar ei la revedere cu fotbalul. Imediat pe bancă sau în tribune şi cu asta, basta”, a declarat Becali la Digi Sport.

„M-a nemulţumit jocul. O să mă duc la echipă, când intră acum în cantonament, şi o să-i întreb care vor să joace în Europa. Băi, Denis, tu vrei să joci în Europa? Bine, tată, lasă că intră Gnohere. Băi, Budescule, tu vrei să joci numai în Europa? Bine, mă, lasă că intră altul în locul tău, că avem destui jucători. Băi, Tănase, tu vrei numai în Europa, că tu erai nemulţumit că nu jucai decât 45 de minute şi nu te ia la echipa naţională. Bine, mă, o să joci 90 de minute în Europa, dar în campionatul intern o să stai în tribune, şi tu, şi Alibec şi Budescu. Staţi în tribune! O să jucaţi numai în Europa. Eu vă garantez că Budescu, Alibec şi Tănase vor fi titulari în Europa. Şi o să vedeţi ce o să fac cu ei în campionatul intern. În Europa joacă. O să joace numai şase meciuri în Europa. O să vedeţi ce se va întâmpla în campionatul intern. Dacă ei îşi bat joc aşa, o să vadă ei. N-are vină portarul, are vină Budescu, care pierde mingea la mijlocul terenului, putea să facă un pas şi mingea era a lui. Dar el, Budescu, e cel mai talentat, cel mai bun jucător şi trebuie să joace numai aşa, din talent", a declarat Becali, la Digi Sport.

Becali a precizat că i-a transmis un mesaj lui Mihai Stoica, aflat pe banca tehnică a echipei în timpul meciului cu FC Viitorul, în care i-a spus că fotbaliştii lui joacă la mişto. 

„Cu zece minute înainte de gol, în minutul 20, i-am scris lui MM, dacă luăm fotbalul la mişto, campionat nu o să câştigăm. Exact asta i-am scris, cu fotbalul la mişto nu se poate câştiga campionatul şi după zece minute am luat gol. La 0-0 i-am spus. Noi am jucat fotbal la mişto, nu am jucat fotbal. Fotbalul este frumos, ai mari satisfacţii şi bucurii atunci când ai reuşite. Dar când ai câte un meci din ăsta aşa, aşa de mult mă aprind şi aşa de mult mă enervez... Noi nu avea soluţii să jucăm. Să luaţi statistica să vedeţi cât au alergat Alibec şi Budescu meciul ăsta. El, Alibec, probabil a zis: Eu trebuie să mă odihnesc, pentru că eu trebuie să joc în Europa. Bine, mă tată, odihneşte-te, joacă în Europa! Dar o să te odihneşti tu după aia în meicurile din campionat, şi tu, şi Budescu. Trebuie luate măsuri, că dacă nu iau măsuri acum şi stau la cheremul lui Alibec, al lui Budescu şi al lui Tănase şi la mendrele lor, nu mai luăm titlul! Dacă nu iau măsuri acum, ca să stea ei pe bancă... La mine nu contează, că eu nu sunt Şumudică. La mine, Steaua nu stă în Alibec, în Tănase şi în Budescu. Imediat pe bancă sau în tribune şi cu asta, basta. Nu e nicio problemă pentru mine că pierd cinci milioane. Că-i pierd, dar ei la revedere cu viaţa fotbalistică! Eu îi pierd, gata. Zic că am dat banii pe Alibec şi i-am pierdut. Şi o să vadă el, Alibec, dacă e mai puternic ca mine. Şi o să vadă şi Budescu, şi Tănase. Că el vrea să joace 90 de minute”, a adăugat patronul FCSB.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri