Primul 11 al României, din lotul lărgit convocat de Iordănescu. Cum va arăta naţionala la Euro

Data publicării:
tricolori nationala fotbal crop

Dacă în privința portarului lucrurile sunt clare, Ciprian Tătărușanu fiind titular indiscutabil, în câmp sunt mai multe variante pentru Iordănescu. Oricum, cei trei portari convocați, Tătărușanu, Pantilimon și Lung junior vor merge toți în Franța, dacă nu se va accidenta vreunul dintre ei, în condițiile în care regulamentul prevede obligativitatea de a avea trei portari în lot.

În ceea ce privește fundașii, antrenorul a convocat nouă, cel mai probabil urmând să renunțe la unul dintre ei. Asta în condițiile în care posturile sunt dublate, având doi fundași stânga, doi dreapta, patru stoperi plus Toșca, ultimul putând juca atât în centru, cât și stânga. Cum Chiricheș și Dragoș Grigore au cele mai multe minute în preliminarii, sunt de neclintit din centrul defensivei, în vreme ce Iordănescu va prefera pentru benzi doi oameni cu multă experiență, căpitanul Răzvan Raț și Cristi Săpunaru, ultimul cu un sezon excelent la Pandurii.

La mijloc, Iordănescu are de asemenea nouă oameni chemați, dar pentru cele două posturi de închizători lucrurile sunt clare, Pintilii și Hoban fiind titulari incontestabili în mandatul actualului selecționer.

Ofensiv, Stanciu și-a câștigat locul de titular după evoluția remarcabilă din amicalul cu Spania, alături de el urmând să apară Bogdan Stancu, în stânga, și Torje, în dreapta. Dincolo de experiența superioară la echipa națională față de alți rivali pe post, cei doi mai au de partea lor, în ochii selecționerului, o bună cunoaștere a cerințelor sale tactice.

În atac, Florin Andone se pare că va fi preferat lui Claudiu Keșeru, în condițiile în care a demonstrat că fizic stă mult mai bine decât acesta, în plus fiind dispus să facă ambele faze mult mai eficient decât golgheterul lui Ludogorets.

Primul 11 din lotul de 28 convocat de Iordănescu: Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, D. Grigore, Raț - Pintilii, Hoban - Torje, Stanciu, Stancu - Fl. Andone.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri