Procedură disciplinară a UEFA după meciul Arsenal - FC Koln, din Liga Europa

Data publicării:
Arsenal v Tottenham Hotspur - Premier League
Foto: Guliver/GettyImages

UEFA a deschis o procedură disciplinară după meciul Arsenal - FC Koln, din Liga Europa, disputat, joi, în prima etapă a grupei H a Ligii Europa.

Arsenal v Tottenham Hotspur - Premier League
Foto: Guliver/GettyImages

Clubul din Koln este acuzat de probleme cu fanii, aruncarea de artificii şi de obiecte, în timp ce londonezilor li se impută blocarea scărilor de acces în sectorul rezervat oaspeţilor.

Cazul va fi analizat la 21 septembrie.

Cu două ore înaintea startului oficial al meciului (20:05, ora locală), poliţia londoneză a închis podurile care reprezintă principalele căi de acces către stadion. Fanii fără bilet s-au înghesuit pe poduri şi acest lucru i-a împiedicat pe posesorii de tichete să treacă spre stadion. Mai mult, unii germani au cumpărat bilete în sectoarele suporterilor gazdă, alţii, fără tichete, au ajus în zona turnicheţilor şi au forţat accesul pe stadion. Poliţia a reţinut cinci persoane şi a cerut întăriri.

Deşi s-a luat în considerare anularea partidei, autorităţile şi clubul englez au ajuns la concluzia că este mai bine ca meciul să se joace, decât să fi evacuată întreaga arenă. Startul partidei a fost amânat o oră. O problemă dificil de rezolvat a fost separarea suporterilor celor două echipe. 

Situaţia a fost controlată cu greutate, în ciuda faptului că se ştia dinainte că germanii vor veni în număr mare la Londra, fără bilete la meci. "Ştiam, au fost multe discuţii înainte pentru a încerca să împiedicăm venirea celor fără bilet", a declarat un purtător de cuvânt al clubului Arsenal.

Cu excepţia unor torţe şi fumigene aprinse pe stadion de fanii oaspeţi, nu au existat alte incidente după începerea meciului, nici infruntări între suporteri.

Arsenal a învins, cu 3-1, pe FC Koln, în prima etapă a Grupei H a Ligii Europa.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri