Rapid a luat atitudine față de incidentul rasist de la meciul cu Concordia

Data publicării:
326297 326297 welington chiajna rapid

 

„Suntem alături de Wellington Carlos da Silva, victimă a rasismului, aşa cum am fost şi noi în repetate rânduri! Suntem profund dezgustaţi de faptul că la un meci al echipei noastre, un jucător de fotbal a fost victima unor atacuri rasiste. A fost un gest izolat, al unui singur spectator, un atac murdar şi laş, petrecut pentru prima oară la un meci al Rapidului” se arată în comunicat.

Clubul mai spune că înţelege prin ce trece Wellington şi afirmă că este alături de atacantul sud-american, amintind că „de foarte multe ori în ultimii ani” suporterii şi jucătorii echipei Rapid au fost victime ale scandărilor cu caracter rasist, pe diferite stadioane din România, scrie Digi Sport.

„Dacă atunci ar fi fost luate măsurile care se impuneau, probabil că gestul regretabil de vineri seara nu s-ar fi produs” se mai arată în comunicat.

Clubul giuleştean precizează că gestul condamnabil nu s-a produs în sectorul rezervat echipei oaspete pe stadionul clubului Concordia, astfel încât „societatea FC Rapid nu poate fi făcută responsabilă de acest gest şi nici marea masa a suporterilor rapidişti. A fost un gest individual, iar autorul trebuie să suporte rigorile legii”.

Rapid face apel la instituţiile statului şi la responsabilii clubului Concordia să contribuie la identificarea cât mai rapidă a autorului „acestui gest reprobabil” şi afirmă că „indiferent cine ar fi, odată identificat, va primi interdicţie pe viaţă la toate meciurile organizate de FC Rapid”.

În timpul meciului de vineri, dintre Concordia şi Rapid (încheiat la egalitate, 0-0), din etapa a zecea a Ligii I de fotbal, în direcţia atacantului Wellington s-a aruncat la un moment dat cu o coajă de banană de către un suporter.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri