Răzvan Lucescu a fost demis de la Petrolul. Noul antrenor este Gigi Mulțescu

Data publicării:
razvan lucescu

Gigi Mulţescu este succesorul lui Răzvan Lucescu la Petrolul. Antrenorul de 62 de ani a semnat un contract valabil pe un sezon şi jumătate cu formația prahoveană. Mulțescu va încasa un salariu lunar de 8.000 de euro, iar în cazul în care va aduce titlul la Ploieşti va primi şi un bonus de 50.000 de euro.

Revenirea la Petrolul înseamnă „revenirea sau, mai bine zis, continuarea unei munci pe care am lăsat-o și n-am continuat-o acum doi ani”, a declarat Mulțescu. Obiectivul, de această dată, este mult mai îndrazneț – primele două locuri.

Lupii galbeni nu se așteptau ca șefii clubului să îl schimbe pe Răzvan Lucescu. „Am fost surprins, la vestiar nu s-a întâmplat nimic. A fost o decizie de la conducători, nu știm în ce s-a băgat”, a declarat Geraldo Alves, la „Digisport Special”.

Gigi Mulțescu a declarat, la rândul său, că a fost surprins de demiterea/demisia lui Răzvan Lucescu.

Nici Cosmin Contra, cel care a pregătit Petrolul înainte de Răzvan Lucescu şi cel care a insistat ca acesta să îi continue munca, nu găseşte explicaţii pentru decizia luată de conducerea clubului. În semn de solidaritate cu Răzvan Lucescu, de la Petrolul a plecat şi Marius Nicolae, managerul sportiv al echipei.

„Sunt evenimente care pe mine mă surprind și e păcat, că este o muncă de doi ani jumate depusă de cei din conducerea clubului și mai ales de Marius Nicolae și continuată de Răzvan Lucescu și probabil s-a luat această decizie de conducerea clubului având ei motivele lor”, a declarat Cosmin Contra, în prezent antrenor la Getafe.

Răzvan Lucescu a rezistat doar șase luni la Petrolul 

Răzvan Lucescu a rezistat doar șase luni pe banca Petrolului, timp în care a reușit un singur rezultat important - victoria din Cehia, contra lui Plzen, în preliminariile Europa League.

Lucescu a preluat conducerea tehnică a echipei ploieştene la 11 martie, după ce Cosmin Contra a plecat în Spania, la Getafe. Sub conducerea lui Răzvan Lucescu, Petrolul a terminat ediţia trecută a campionatului pe locul 3.

În acest sezon al Ligii I, Petrolul a obţinut patru victorii două egaluri şi o înfrângere, ocupând locul 4, cu 14 puncte. Ultimul meci al formaţiei cu Lucescu pe bancă a fost luni, când Petrolul a remizat, scor 1-1, în deplasare, cu Pandurii Târgu Jiu.

Echipa FC Petrolul a fost eliminată în play-off-ul Ligii Europe de Dinamo Zagreb, după 1-3 la Ploieşti şi 1-2 în Croaţia.

Mulţescu a mai fost antrenorul Petrolului în 2003 şi 2012.

Gheorghe Mulţescu, 62 de ani, a mai pregătit în carieră pe Dinamo, Dacia Unirea Brăila, Samsunspor, Kayserispor, Adanaspor, Ankaragucu, Sportul Studenţesc, Astra Ploieşti, Gaziantepspor, Politehnica Timişoara, Petrolul Ploieşti, Jiul Petroşani, FC Braşov, Universitatea Cluj, FC Vaslui, Progresul Bucureşti şi Ceahlăul Piatra Neamţ, Gaz Metan Mediaş, la multe dintre aceste formaţii el având mai multe mandate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri