România - Danemarca, 0-0. Șanse tot mai mici de calificare la mondial

Data actualizării: Data publicării:
170326_ROMANIA_DANEMARCA_CLUJ_01_INQUAM_PHOTOS_Sandor_Manases
Foto: InquamPhotos/Sandor Manases

România - Danemarca s-a terminat 0-0, iar naționala noastră are șanse tot mai mici de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor din Rusia. În acest moment, șansele sunt minime chiar și pentru un loc de baraj. A fost al patrulea meci fără gol înscris.

170326_ROMANIA_DANEMARCA_CLUJ_01_INQUAM_PHOTOS_Sandor_Manases
Foto: InquamPhotos/Sandor Manases

România nu a reuşit să învingă nici pe Danemarca (scor 0-0), iar şansele de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia au scăzut dramatic. Cu 6 puncte obţinute în cinci partide, tricolorii mai au şanse reduse şi să prindă un eventual loc de baraj.

Deşi confruntarea de azi, de la Cluj, contra nordicilor era una decisivă, Chiricheş&Co au arătat doar în puţine momente că pot practica un fotbal ofensiv. A fost a patra partidă la rând fără gol marcat de România (trei dintre ele oficiale), iar obiectivul pare compromis.

clasament 5
Clasamentul grupei E după etapa a cincea

România se menține pe locul 4, la mijlocul campaniei de calificare, însă șansele de a merge în Rusia au scăzut drastic, în ciuda faptului că celelalte două echipa din fața noastră au doar un singur punct avans.

Rusia e departe, chiar dacă Polonia şi-a respectat statutul de mare favorită a grupei şi a învins în Muntenegru (ocupanta locului secund în grupă înainte de meciurile din această etapă). Prima reprezentativă are de jucat împotriva primelor trei din grupă (Polonia, Danemarca şi Muntenegru) doar în deplasare şi în acest moment pare imposibil că putem să obţinem punctele necesare obţinerii locului secund.

Christoph Daum: Dacă ne uităm la clasament, totul este posibil

Au mai rămas de jucat partidele:

10 iunie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - Armenia, Polonia - România (ora 21:45)

1 septembrie 2017: Kazahstan - Danemarca (ora 19:00), Danemarca - Polonia, România - Armenia (ora 21:45)

4 septembrie 2017: Armenia - Danemarca (ora 19:00), Muntenegru - România, Polonia - Kazahstan (ora 21:45)

5 octombrie 2017: Armenia - Polonia (ora 19:00), Muntenegru - Danemarca, România - Kazahstan (ora 21:45)

8 octombrie 2017: Danemarca - România, Kazahstan - Armenia, Polonia - Muntenegru (ora 19:00)


 

'93 - Fluier final în partida România - Danemarca: 0-0. În cealaltă partidă din grupă, Polonia s-a impus în deplasare în fața Muntenegrului cu scorul de 1-2.

'91 - Eriksen încearcă un șut pe jos de la distanță, dar balonul trece pe lângă poartă. Pintilii primește cartonaș galben.

'90 - Meciul este prelungit cu trei minute.

'87 - Zanka ratează incredibil din fața porții noastre. Danezul trimite mingea peste poartă de la doar câțiva metri, cu Tătărușanu prins pe picior greșit.

'86 - Ultima modificare în naționala noastră: Andrei Ivan intră pe teren în locul lui Chipciu.

'83 - Tackling impecabil în careu al lui Chiricheș. Oaspeții domină a doua repriză.

'82 - Vestergaard trimite cu capul aproape de bara laterală, după o centrare a lui Eriksen.

'79 - Braithwaite trimite mingea în plasa laterală, după o fază care nu a pus prea multă presiune pe fundașii noștri.

'76 - Schimbare tactică în echipa României: Iasmin Latovlevici iese de pe teren și intră Dorin Rotariu.

'72 - Răzvan Marin șutează din nou, de la distanță, însă mingea se duce mult peste poartă.

'70 - Alibec irosește o pasă la marginea careului, după un contraatac pornit de la Săpunaru. Între timp, la danezi, Martin Braithwaite în înlocuiește pe Lasse Schone.

'68 - Răzvan Marin îl testează pe portarul advers cu un șut de la distanță, la firul ierbii, însă fără rezultat.

'62 - Schmeichel parează două șuturi din careul mic ale lui Chipciu și Keșeru. Cel din urmă a fost înlocuit imediat de Alibec.

'60 - Ankersen primește cartonaș galben după ce oprește un contraatac.

'59 - Căpitanul tricolorilor a reintrat pe teren.

'56 - Chiricheș îi dă emoții lui Daum. Fundașul român acuză dureri puternic la umăr, după o intrare prin alunecare. România joacă în zece oameni.

'54 - Crește presiunea pe tricolori. Cornelius șutează pe mijlocul porții, iar Tătărușanu reține mingea în doi timpi. La partidă asistă 26.895 de spectatori.

'49 - Nicușor Stanciu irosește o lovitură liberă de la peste 20 de metri.

'48 - Prima schimbare a partidei: Zanka îl înlocuiește pe Kjaer, care nu mai poate continua din cauza unei accidentări.

'47 - Ocazie imensă pentru Danemarca! O minge trimisă puternic de Eriksen și deviată de Chiricheș ajunge în corner. La aceeași fază Săpunaru a acuzat o lovitură iar arbitrul central a dictat fault.

Prima repriză de la Cluj se termină la egalitate, 0-0. În cealaltă partidă, Muntenegru-Polonia, scorul la pauză este 0-1.

'45 - Primul cartonaș galben al partidei. Cornelius a intrat cu cotul la Săpunaru. 

'43 - Ocazie extrem de importantă pe finalul reprizei pentru Eriksen. Nemarcat, atacantul danez trimite puternic peste poartă, cu Tătărușanu ieșit la interceptare.

'41 - Latovlevici trimite o minge mult peste poartă, de la circa 20 de metri.

'38 - Stanciu irosește încă o minge. Jucătorul nostru a trimis o minge slabă spre poartă, din marginea careului mic.

'35 - Încă o fază pentru tricolori. Nicușor Stanciu nu a mai ajuns la o centrare în careu și mingea a ieșit de pe teren.

'29 - Al doilea corner pentru danezi.

'25 - Cea mai mare ocazie pentru România. Mingea a plecat de la mijlocul terenului către Benzar, care a trimis-o în fața porții dintr-o lovitură, dar Keșeru nu a mai ajuns la minge.

'22 - Keşeru a ajuns la o pasă lungă trimisă de Chiricheş şi a încercat să înţepe mingea pe lângă Schmeichel, dintr-o poziţie dificilă, fără succes însă. 

'21 - Primul șut pe poartă pentru danezi. Eriksen a trimis mingea de la marginea careului de 16 metri, fără preluare, în brațele lui Tătărușanu.

'19 - Keșeru trimite balonul mult peste poartă, de pe linia de șase metri.

'15 - Săpunaru a trimis o centrare în corner. Mingea a fost respinsă fără probleme de Keșeru după o execuție modestă a lui Eriksen.

'4 - O primă acţiune solidă a României, finalizată de Răzvan Marin cu un şut de la aproximativ 20 de metri. Execuţie centrală, însă, a mijlocaşului de la Standard Liege, iar Schmeichel a prins fără probleme.  

21:45. A început meciul România - Danemarca.

20:55. Partida dintre Armenia și Kazahstan s-a încheiat cu scorul de 2-0. Înainte de începerea partidei România - Danemarca, naționala se afla pe locul 5. Tot de la 21:45 se va mai disputa partida Muntenegru - Polonia.

clasament

Actualizare 20:45. Au apărut echipele de start.

Echipa de start a României (3-4-1-2): Tătărușanu - Chiricheș, Săpunaru, Toșca - Benzar, Pintilii, R. Marin, Latovlevici - N. Stanciu - Chipciu, Keșeru.

Echipa de start a Danemarcei (3-5-2): Schmeichel - Kjaer, Christensen, Vestergaard - Ankersen, Kvist, Schone, Delaney, Durmisi - Eriksen, Cornelius.


România este pe locul 4 în grupa E, la două puncte în spatele locului de baraj. Şi dacă ratează a doua victorie de la instalare, Christoph Daum nu se gândeşte la plecare.

„Dacă o să câştigăm, merit un contract pe zece ani?”, s-a întrebat selecţionerul, atunci când s-a vorbit despre posibilitatea de a fi înlocuit, în cazul unui eşec.

„Ne aşteaptă un joc greu, un joc decisiv. Trebuie să jucăm foarte bine şi să câştigăm”, a spus Vald Chiricheş, cel care va purta banderola de căpitan împotriva nordicilor.

„Suntem concentraţi total, la maxim, pentru a obţine cel mai bun rezultat”, a completat Daum.

Marea problemă a naţionalei ar putea fi cine marchează în poarta danezilor. Sunt deja trei meciuri la rând fără gol pentru "tricolori". Speranţele fanilor stau în Alibec şi Keşeru.

„La antrenamente am schimbat mereu atacanţii, cu Alibec, cu Ivan, cu Bicfalvi, chiar şi Popa s-a descurcat bine”, a precizat Daum, care a recunoscut că "zilnic" a luat în calcul posibilitatea de a-l titulariza pe Alibec.

În cele din urmă, sunt şanse mari ca germanul să înceapă cu Keşeru ca "nouar", într-un sistem inedit, 3-4-1-2.

Atacantul lui Ludogorets este cel care a marcat cele două goluri cu care România a învins Danemarca cu 2-0 în ultimul joc direct, un amical disputat în noiembrie 2014, la Bucureşti.

Surpriza pregătită de Daum nu e apreciată de toată lumea. Antrenorul campioanei, Marius Şumudică, are o altă părere.

„Eu aş juca atât cu Alibec, cât şi cu Budescu. E problema domnului Daum dacă nu va juca niciunul. El ştie cel mai bine ce are de făcut în continuare. Sper ca măcar să joace Săpunaru”, a spus Şumudică.

Alibec nu a mai jucat la naţională de când s-a accidentat cu Albania, la Euro 2016.

Echipa de start a tricolorilor: Tătărușanu - Chiricheș, Săpunaru, Toșca - Benzar, Pintilii, R. Marin, Latovlevici - N. Stanciu - Chipciu, Keșeru.

Echipa probabilă a Danemarcei: Schmeichel - Kjaer, Christensen, Vestergaard - Ankersen, Wass, Kvist, Durmisi - Eriksen - Vibe, Cornelius

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri