România, printre țările în care fotbaliștii sunt plătiți cu întârziere

Data publicării:
fotbalisti picioare generic

FIFPro, sindicatul internațional al fotbaliștilor, a precizat într-un comunicat că cluburile din Europa de Est se află într-o situație fragilă și plata cu întârziere a salariilor jucătorilor a devenit o problemă cronică, relatează Reuters.

fotbalisti picioare generic

FIFPro a evidențiat că anumite cluburi de top din regiune au un sistem dublu de plată, în care vedetele sunt plătite la timp, iar ceilalți acumulează restanțe la plățile salariale.

„Există mari diferențe între contractele jucătorilor de top și a celorlalți”, a declarat Dejan Stefanovic, președintele sindicatului jucătorilor din Slovenia (SPINS), care susține că jucătorii obișnuiți au clauze în contracte care permit plata cu întârziere a salariilor, notează Agerpres.

Slovenia, Croația, Cehia și România sunt țările în care jucătorii nu se bucură de protecția unor contracte de muncă obligatorii pentru cluburi, conform FIFPro.

UEFA a reușit să reducă datoriile cluburilor către jucători, inclusiv restanțe salariale, prin înăsprirea condițiilor de licențiere. Forul european admite însă că poate acționa doar în cazul cluburilor calificate în cupele europene, iar celelalte cluburi trebuie să respecte propriile regulamente de licențiere din federațiile lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri