România, singura echipă de la EURO fără jucători naturalizați. Ce fotbaliști ar putea fi selecționați

Data publicării:
logo FRF

România a fost singura naţională de la Euro 2016 care n-a avut în lot niciun jucător de altă naţionalitate.

Lista fotbaliştilor care ar putea primi cetăţenia română nu este însă foarte cuprinzătoare.

Una dintre cele mai bune soluţii ar putea fi naturalizarea portughezului Mario Camora, de la CFR Cluj. Lusitanul în vârstă de 29 de ani este unul dintre cei mai valoroşi fundaşi stânga din Liga 1 şi joacă deja în România de cinci ani.

Aflat tot din 2011 în ţara noastră, brazilianul William de Amorim, de la Astra Giurgiu are deja cetăţenia română şi poate ajuta oricând naţionala.

Şi el deja cetăţean român, Eric de Oliveira poate fi şi el convocat la naţionala României. Mijlocaşul brazilian în vârstă de 30 de ani a ajuns în Liga 1 în 2008, la Gaz Metan Mediaş, unde a revenit în această vară.

Ajuns încă din 2007 în România, japonezul Takayuki Seto poate fi şi el o soluţie pentru Christoph Daum.

Nici varianta Kehinde Fatai nu a ieşit total din calcul. Fostul atacant al Astrei a fost foarte aproape de a obţine cetăţenia română încă de anul trecut. Nigerianul de la Sparta Praga a sosit în România încă din 2007, când avea numai 17 ani.

Noul selecţioner se gândeşte şi la naturalizarea fundaşului dreapta de 27 de ani, Ronny Philp. Născut la Sibiu, Philp n-a jucat niciodată pentru vreo naţională a României. În perioada 2012-2015 a jucat la Augbsurg, iar acum e legitimat în liga a doua germană, la Heidenheim.

Revenit în această vară în România, la ASA Târgu Mureş, Ricardo Cadu are cetăţenie română din 2012, însă nu poate juca pentru „tricolori”. Fostul căpitan al lui CFR Cluj a jucat patru meciuri pentru naţionala Portugaliei.

Citiți și:

Christoph Daum: Naturalizarea jucătorilor, o variantă. Multe naţiuni fac asta



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri