Românul care nu a mai jucat de 4 ani, dar e lăudat de presă și apreciat de șefi

Data actualizării: Data publicării:
minge de fotbal shutterstock_95315320

Bogdan Lobonţ nu a mai jucat un meci oficial pentru AS Roma de patru ani, însă fostul portar al naţionalei României rămâne un punct de referinţă în vestiarul vicecampioanei Italiei. La 39 de ani, Lobby se pregăteşte pentru ultimul sezon din carieră, însă va rămâne în cadrul clubului ca oficial, scrie digisport.ro.

Românul este al treilea goalkeeper din lot, dar se numără printre liderii din vestiarul giallorossilor şi primeşte respectul cuvenit. Inclusiv din partea jurnaliştilor italieni. Corriere dello Sport i-a dedicat un amplu material în ediţia de astăzi, remarcând faptul că, după plecarea lui Francesco Totti, este al doilea cel mai vechi jucător din lot, după Daniele De Rossi.

„Timpul trece, dar el nu. La un profesionist fidel, Roma nu renunţă. Bogdan Lobonţ începe al nouălea sezon la Trigoria. Ar putea fi ultimul ca jucător, în condiţiile în care contractul său de 250.000 de euro net se încheie în 2018, când va avea 40 de ani”, scrie autorul articolului, care insistă, însă, că, mai mult ca sigur, conducerea clubului îi va oferi o funcţie oficială la finalul stagiunii care urmează să înceapă.

Ultima apariţie a lui Lobonţ în poarta Romei într-o partidă oficială este una de tristă amintire. Aceasta a avut loc pe 26 mai 2013, în finala Cupei Italiei, pe care giallorossii au pierdut-o chiar împotriva marii rivale, Lazio, scor 0-1. Dar acel eşec dureros şi dificil de digerat nu a schimbat cuiva părerea despre cel poreclit „Pisica”.

„Nu a fost titular cert la Roma, în ciuda unui CV bun, dar a rezistat tuturor schimbărilor. Lobonţ este un român al Romei. A ales ca echipa şi oraşul să fie destinul său definitiv, acceptând rolul de rezervă (apoi de rezervă a rezervei) când încă avea ambiţii de a fi protagonist în naţională. Şi puţin contează că ultimul său meci a fost în urmă cu patru ani şi a fost una extrem de tristă (finala Cupei Italiei, 26 mai). A cucerit şi noua conducere prin comportamentul său impecabil şi disponibilitatea faţă de mai tinerii colegi. În afara faptului că e al treilea portar, Lobonţ este o persoană de încredere în interiorul vestiarului şi un bun sfătuitor pentru portari, care acceptă sfaturile sale pentru a-şi îmbunătăţi calităţile”, notează Corriere dello Sport, care face şi o scurtă trecere în revistă a portarilor care i-au fost colegi pe Olimpico în ultimii opt ani, de la brazilianul Doni la polonezul Szczesny.

Bogdan Lobonţ a fost transferat de AS Roma în 2009, „în ultima zi a unui mercato sărac”, după cum îşi amintesc jurnaliştii italieni, iar în această perioadă a evoluat în 28 de meciuri, în toate competiţiile. De-a lungul carierei a mai jucat la Corvinul, Rapid, Ajax, Dinamo şi Fiorentina. A fost campion în România şi Olanda şi a strâns 85 de selecţii în naţionala României.


Transmisiuni Digi Sport:

  • Supercupa României, Viitorul - Voluntari, e în direct duminică, 09.07, la ora 21:00, pe Digi Sport 1
  • Formula 1: Cursa din Marele Premiu al Austriei e duminică, 9 iulie, ora 15:00, pe Digi Sport 1

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri