Ronaldo pleacă de la Real Madrid și părăsește Spania. Motivul deciziei

Data actualizării: Data publicării:
ronaldo

Internaționalul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei de fotbal Real Madrid, „vrea să părăsească Spania”, după ce a fost acuzat în mod oficial de Parchetul din Madrid pentru o fraudă fiscală în valoare de 14,7 milioane dolari, anunță cotidianul A Bola.

ronaldo
Foto: Guliver/GettyImages

Decizia lui Ronaldo este ireversibilă și a transmis-o deja președintelui clubului Real Madrid”, adaugă cotidianul sportiv lusitan, precizând că fotbalistul este „total indignat” de acuzațiile care i se aduc.

Într-un comunicat dat publicității marți, Parchetul din Madrid a anunțat că a depus o plângere împotriva lui Cristiano Ronaldo pentru patru presupuse delicte împotriva Trezoreriei publice, corespunzând exercițiilor fiscale cuprinse între 2011 și 2014.

Potrivit ministerului public spaniol, atacantul lui Real Madrid a profitat de o structură creată în 2010 pentru a ascunde de fisc veniturile generate în Spania de drepturile de imagine.

Ca și în cazul argentinianului Lionel Messi de la FC Barcelona, condamnat la 21 de luni de închisoare cu suspendare, drepturile de imagine, veniturile legate de contractele publicitare pe care sportivii le pot încasa prin intermediul unor societăți din străinătate, reprezintă miza acestui caz cu care se confruntă Cristiano Ronaldo, cvadruplu câștigător al Balonului de Aur.

După ce justiția spaniolă l-a acuzat de evaziune fiscală, Cristiano Ronaldo s-a apărat afirmând că are conștiința liniștită, iar joi a postat pe contul său Instagram următorul mesaj: Uneori cel bun mai răspuns este să taci. Acest comentariu este însoțit de o fotografie în care jucătorul lui Real Madrid duce degetul arătător la gură, în semn de tăcere.

Clubul Real Madrid și-a manifestat miercuri susținerea față de atacantul său vedetă, declarându-se convins de totala nevinovăție a portughezului.

„Real Madrid CF este absolut convins că jucătorul nostru Cristiano Ronaldo își va demonstra totala nevinovăție în acest proces, a scris clubul madrilen într-un comunicat, reafirmându-și încrederea față de atacant.

În vârstă de 32 ani, Cristiano Ronaldo a fost achiziționat de Real Madrid în vara lui 2009, de la formația engleză Manchester United. În opt sezoane petrecute la gruparea din capitala Spaniei, atacantul portughez a marcat 529 de goluri în 710 meciuri disputate în toate competiții.

Conform revistei Forbes, Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit sportiv din lume în acest moment, după ce a încasat, în ultimele 12 luni, 93 milioane dolari (82,6 milioane euro) din salarii și contracte publicitare.

Ziarul A Bola a anunțat, în urmă cu câteva zile, o iminentă ofertă de 180 milioane euro pe care clubul Real Madrid o va primi pentru starul său Cristiano Ronaldo, fără să dezvăluie echipa dispusă să achite această sumă.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri