S-a stabilit lotul Under 19. Ianis Hagi, convocat

Data actualizării: Data publicării:
nationala u19

Antrenorul Costel Enache a stabilit lotul de 18 jucători ai selecționatei Under 19 a României pentru turneul de calificare la Campionatul European de fotbal juniori, ediția 2017, ce va avea loc în Georgia, informează FR de Fotbal. Ianis Hagi a fost convocat la lotul naţionalei Under 19 după prestaţiile bune avute la Fiorentina Primavera. Jucătorul în vârstă de 17 ani, a marcat două goluri pentru echipa de tineter a clubului său şi a fost inclus și în lotul primei echipe a italienilor pentru meciul cu AC Milan de la sfârșitul săptămânii trecute.

nationala u19

Săptămâna trecută, antrenorul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a afirmat că fiul său, Ianis, transferat în această vară la AC Fiorentina, nu a fost promovat la loturile naţionale „pentru că-l cheamă Hagi”.

„Ianis n-a fost promovat până în ziua de astăzi niciodată! Fotbalist care a jucat 30 de meciuri în Divizia A, la echipa care a marcat cele mai multe goluri, meci de meci a jucat. N-a fost convocat nici la U-19, nicio promovare, iar alţi colegi de-ai lui au fost convocaţi deşi nu erau la echipa mare, de la '98. Nicio convocare, nimic. De ce? Că-l cheamă Hagi! Sută la sută, sută la sută. Că-l cheamă Hagi, de-aia! Dar asta e, ce să fac! Le îndur, le iau cu mine, sunt obişnuit să lupt. De jos, cu coatele, am luat-o de jos şi mă duc în continuare, cât oi putea”, afirmase Hagi.

De partea cealaltă, FRF a precizat într-un comunicat de ce Ianis Hagi nu a ajuns la națională.

Turneul de calificare se va disputa în Olanda între 6 și 11 octombrie, iar naționala Under 19 a României va juca în ordine cu naționala batavă (6 octombrie, ora 20:30), cu Norvegia (8 octombrie, ora 16:00) și cu San Marino (11 octombrie, ora 20:30). Primele două clasate în cele 13 grupe și cea mai bună ocupantă a locului trei se califică pentru Turul de Elită, ultima fază a calificărilor pentru CE 2017.

Lotul României Under 19:

Portari: Andrei Vlad (CSU Craiova), Andrei Udeanu (SCM Pitești);

Fundași: Tiberiu Căpușă (FC Viitorul), Szabolcs Kilyen (FC Viitorul), Denis Ciobotariu (Dinamo), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Constantin Dima (Metalul Reșița), Alex Negrea (FC Augsburg);

Mijlocași: Vlad Dragomir (Arsenal), Răzvan Oaidă (Brescia), Marian Târșa (CSM Poli Iași), Stephan Drăghici (CSM Rm. Vâlcea), Ianis Hagi (Fiorentina), Robert Grecu (SCM Pitești), Carlo Casap (FC Viitorul), Dennis Man (FC Steaua București);

Atacanți: Adrian Petre (UTA Bătrâna Doamnă), Florinel Coman (FC Viitorul);

Lotul se reunește vineri, 30 septembrie, la Centrul Național de Fotbal Buftea, acolo unde se va pregăti până în momentul deplasării cu avionul spre Olanda, programată pe 4 octombrie, la ora 13:55. Doi dintre jucătorii naționalei Under 19, Vlad Dragomir și Ianis Hagi, au primit acceptul cluburilor la care evoluează de a se alătura lotului începând cu data de 3 octombrie, odată cu startul perioadei FIFA de meciuri internaționale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri