Sporting – FCSB: 0-0, în cel mai important meci al anului pentru roş-albaştri

Data actualizării: Data publicării:
steaua

FCSB a întâlnit, marți seară, în play-off-ul Champions League, pe Sporting Lisabona. Niciuna dintre echipe nu a reușit să înscrie.

ACTUALIZARE 23.38. Meciul s-a încheiat cu scorul 0-0.

ACTUALIZARE 23.24. Pintilii este eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben, în minutul 80 al meciului.

ACTUALIZARE 22.34. Este 0-0 la pauză.

ACTUALIZARE 21.45. A început meciul.

Podence a trimis primul spre poarta lui Niţă. Imediat, Momcilovic a deviat şutul periculos al lui Mathieu, din interiorul careului. Gazdele au cerut penalty, după ce ce Momcilovic a atins mingea cu mâna, în careu, relatează digisport.ro.

Alibec a prins o bombă, de la distanţă, dar pe direcţia lui Rui Patricio. La faza următoare, Acuna a trecut pe lângă deschiderea scorului, dar mingea a şters bara. Alibec a reuşit cea mai frumoasă fază a primei reprize - Rui Patricio și-a salvat însă echipa.

 Până la pauză, Alibec a încercat golul serii în Europa. Teixeira putea da lovitura în repriza a doua, din poziţie excelentă. Enache a irosit si el o ocazie mare, dintr-o pasa excelentă a lui Alibec. Cu 10 minute înainte de final, Pintilii a fost eliminat după ce a văzut al doilea galben.

Ultimul care i-a dat emoții lui Niță a fost Bruno, dar Sporting - FCSB s-a terminat 0-0. 

Returul va avea loc pe Arena Naţională miercuri, pe 23 august.

Becali:  Mi-e teamă că o echipă ca Sporting va marca gol la Bucureşti

Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat că este mulţumit de remiza echipei cu Sporting Lisabona, scor 0-0, din turul play-off-ului Ligii Campionilor, dar a mărturisit că se teme că portughezii vor marca în returul de la Bucureşti.

„Sunt mulţumit de joc, de rezultat, dar nu de ghinion, ocaziile le-am avut noi. Mi-e teamă o echipă ca Sporting va marca gol la Bucureşti..numai dacă ne ajută Dumnezeu să nu primim gol, că atunci trebuie să dăm două, ei nu sunt de nebătut, cred că o putem învinge la Bucureşti, având publicul de partea noastră. L-am pierdut pe Pintilii, dar vine Budescu, vom avea mai multă calitate. Bucuria e că am păstrat şansele de calificare, ne calificăm acasă. Cu puţin noroc, avem şansă de a merge în grupe. E posibil să fie o cu totul altă echipă schimbată la Bucureşti, dar nu i-am văzut foarte, foarte periculoşi. Nu sunt de netrecut, nu sunt Barcelona, Real Madrid sau City, să zici că nu-i poţi bate. Au fost ocazii clare, la Alibec şi Enache, nu se supăra nimeni dacă era 2-0. Mai vin şi forţe într-o săptămână. Mai e Golofca, capătă şi el încredere, cred că era şi obosit”, a declarat Becali la Digi Sport.


După ce și-a asigurat deja locul în grupele Europa League, principalul obiectiv, roș-albaștrii forțează acum grupele celei mai importante competiții intercluburi din lume. Ultima participare a echipei finanțate de Gigi Becali în grupele UCL a fost în sezonul 2013 - 2014, când a terminat pe ultimul loc cu doar 3 puncte.

Portughezii de la Sporting Lisabona se aşteaptă ca stadionul Jose Alvalade să fie aproape plin diseară, la meciul cu FCSB. Arena inaugurată în 2003 are o capacitate de 50.000 de locuri.

Construit cu un an înainte ca Portugalia să găzduiască EURO 2004, stadionul Jose Alvalade va fi plin la meciul dintre Sporting Lisabona şi FCSB.

Şi românii vor avea susţinători în tribunele arenei lusitane. Unul dintre fanii echipei lui Nicolae Dică este chiar „socio” al clubului portughez.

„Sincer, cunoscand-o pe Sporting, fiind socio și urmărind tot ce se întâmplă la clubul Sporting Lisabona, va fi foarte greu, din păcate. Dacă cumva reusim să marcăm, să pierdem 2-1, acasă avem șansă”, spune acesta.

Pentru mulţi dintre fanii portughezi, FCSB este o necunoscută aproape totală.

În cupele europene, Sporting Lisabona s-a mai întâlnit în duble manşe cu Poli Timişoara, Dinamo şi FC Vaslui. Doar Dinamo a reuşit o calificare în faţa portughezilor, în toamna lui 1991.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri