Stadion de milioane pentru Kazahstan

Data publicării:
stad

Un meci pe Arena Națională îi sperie pe mulți dintre adversarii tricolorilor. Acum însă, e rândul românilor să tremure, la propriu, dar și la figurat. Partida de mâine seară se va juca pe unul dintre cele mai frumoase stadioane din lume, Astana Arena, dar și pe o temperatură de zero grade.

Arena din Astana, unde România va întâlni Kazahstan, a fost inaugurată în 2009 și a costat 185 milioane de dolari, are 30 de mii de locuri, acoperiș retractabil și suprafață sintetică. Ca o comparație, Arena Națională din București a costat 234 de milioane de euro și are o capacitate de 55.600 de locuri.

Considerată de fostul președinte UEFA, Michel Platini, cea mai frumoasă din Europa, Astana Arena a fost inaugurată într-un meci în care au jucat vedete precum Sevcenko, Kaladze, Hakan Sukur sau Hasan Sas.

Arena este gazda partidelor pe care le dispută acasă FC Astana și FC Bayterek, dar și naționala Kazahstanului.

Cu peste 70 de meciuri jucate pe acest stadion, portarul Nenad Eric recunoaște că terenul sintetic îi poate ajuta pe kazahi să învingă România lui Daum.

Terenul artificial va fi un dezavantaj pentru români, dar cred că va fi o întâlnire interesantă. În rest, selecţionerul vostru trebuie să-şi dea seama ce atu-uri are naţionala din Kazahstan. Pot să vă spun doar că stăm foarte bine în apărare”, spune Nenad Eric, Astana.

În primul meci acasă din preliminarii, Kazahstan a terminat la egalitate, 2-2, cu Polonia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri