Stanciu, ironizat în Belgia: El e omul de zece milioane

Data publicării:
stanciu

Mijlocaşul Nicolae Stanciu îşi continuă evoluţiile „insuficiente” la Anderlecht, aşa cum le caracterizează presa belgiană, fostul stelist fiind ironizat de fanii echipei FC Bruges, după meciul de duminică. „El este omul de zece milioane” au scandat suporterii lui FC Bruges, când Stanciu a fost înlocuit, în minutul 62. „Nu e grav, sunt şi jucători care au costat 100 de milioane”, a fost răspunsul lui Stanciu.

stanciu

FC Bruges a învins, duminică, pe Anderlecht, cu scorul de 2-1. Stanciu a fost schimbat în minutul 62, iar scandarea suporterilor gazdă a fost făcută în limba olandeză, scrie dhnet.be. Românul nu a înţeles ce s-a scandat, dar i-a fost tradus mesajul de către jurnalişti după meci, scrie News.ro.

Întrebat dacă suma cu care a fost transferat de Anderlecht de la Steaua în această vară reprezintă o presiune suplimentară, Stanciu a răspuns: „Nu. Ştiu că este o sumă record pentru Belgia şi pentru România, dar nu voi fi ultimul jucător transferat cu zece milioane de euro. Se vorbeşte mult de mine şi puţin despre alţii, deoarece Anderlecht a plătit atât de mult. Am doar nevoie de timp pentru a mă adapta acestui nou campionat”.

Impresarul lui Stanciu şi antrenorul secund de la naţionala României, Rudi Verkempinck, susţin că Stanciu este obosit. Jucătorul confirmă acest lucru, dar spune că nu este o scuză.

„În cariera mea, nu am jucat niciodată atât de mult în atât de puţin timp ca în ultimele săptămâni. Am călătorit în Armenia şi Kazahstan cu echipa naţională. Şi acum nu am avut decât o zi şi jumătate de recuperare după Mainz. Dar nu este o scuză”, a afirmat mijlocaşul, care ar accepta postura de rezervă.

„Antrenorul este cel care decide, dar aş accepta. Ştiu că aşteptările sunt foarte mari, dar meciul meu la Bruges a fost ok. Eu fac ce-mi cere antrenorul: încerc să joc simplu, să ajut echipa şi să alerg mult”, a adăugat el.

Întrebat dacă nu cumva ar trebui să alerge mai mult în timpul meciurilor, Stanciu a evitat un răspuns direct. „Ritmul campionatului belgian este mai ridicat decât cel din România. Ofensiv şi defensiv trebuie să alergi mult”.

Jurnaliştii belgieni l-au chestionat şi cu privire la un eventual ajutor din partea unui pshiholog. „De ce aş avea nevoie de ajutor? După primele mele două meciuri aţi spus «ce jucător!» Şi acum, v-aţi schimbat opinia? Fiecare jucător are căderi”, a răspuns Stanciu.

Antrenorul Rene Weiler nu exclude ca Stanciu să fie trecut pe banca de rezerve la următorul meci.

„Poate este timpul să-i dau un moment de repaus şi să-l trec pe bancă, dar nu am luat încă o decizie. De asemenea, este bine ca Nicolae să înveţe pe teren. El descoperă un nou campionat pentru prima dată şi este încă tânăr. Îl sfătuiesc să înveţe din greşelile sale”, a declarat tehnicianul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri