Steaua, în play-off-ul Ligii Campionilor, după 3-1 la general cu Sparta Praga

Data publicării:
steaua

 

Chiar dacă nu va trece de play-off-ul Champions League, roş-albaştrii au garantată prezenţa în grupele Europa League. Calificarea în grupele celei mai importante competiţii inter-cluburi din lume pare în acest moment o misiune imposibilă, în condiţiile în care vicecampioana e pe ruta non-campioanelor şi va întâlni formaţii din cele mai importante campionate de pe Bătrânul continent. Astfel, la tragerea la sorţi de la Nyon, una dintre Manchester City, FC Porto, Villarreal, Borussia Monchengladbach sau o echipă care va veni din turul trei preliminar al Ligii (Anderlecht, dacă se califică) îi va fi adversară formaţiei lui Reghecampf.

Cu un coeficient de 31.270, Steaua nu va fi cap de serie, şi speră să evite City şi Roma, formaţii în faţa cărora nu pare să aibă vreo şansă. Villarreal şi Gladbach sunt, prin comparaţie, adversari mai abordabili, însă vor pleca drept mari favorite în confruntările cu Stanciu&Co.

Play-off-ul UCL se va desfăşura în perioada 16–17 august - turul - şi 23–24 august - returul.


MECIUL SE ÎNCHEIE CU VICTORIA ȘI CALIFICAREA STELEI!

Min. 62: GOOOL STEAUA ! Stanciu reușește dubla cu un șut de la 16 metri! 

Min. 50: Sparta Praga rămâne în 10. Brabec vede al doilea cartonaș galben după un fault dur asupra lui Golubovic.  

PRIMA REPRIZĂ SE ÎNCHEIE CU STEAUA ÎN AVANTAJ

MIN. 30. GOOOL STEAUA. Stanciu deschide scorul cu un șut superb de la aproximativ 20 de metri!  



Echipele de start:

STEAUA(4-2-3-1)

Niță - Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic - Pintilii, Achim - Popa, Stanciu, Hamroun - Golubovic

Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Rezerve : Cojocaru, Simion, Tudorie, Muniru, Aganovic, Vîlceanu, Dan Popescu

SPARTA PRAGA(3-1-4-2)

Bicik - Barbec, Costa, Kadlek - Vacha - Zahustel, Frydek, Dockal, Konate - Sural, Lafata

Antrenor: Zdenek Scasny

Rezerve: Koubek, Mazuch, Fatai, Marecek, Cermak, Pulkrab, Julis


În cadrul conferinţei de presă dinaintea meciului cu Sparta Praga, Reghe a declarat că vor fi mai multe surprize în formula de start a Stelei. Una dintre ele ar putea fi un sistem de joc 4-3-3, fără un vârf veritabil, lucru dezvăluit de specialistul Digi Sport, Ilie Dumitrescu, în cadrul emisiunii Fotbal Club. Într-o astfel de ipoteză, linia de mijloc ar urma să fie asigurată de Achim, Pintilii şi Stanciu, în timp ce Adi Popa şi Hamroun l-ar flanca pe Stanciu, în atac.

Totuşi, având în vedere faptul că adversarii stau foarte bine din punct de vedere fizic, Reghe ar putea opta pentru un vârf de forţă, cu experienţă. Singurul care respectă aceste cerinţe este nou-venitul Golubovic. Într-o formulă 4-3-3, pe care Reghe a experimentat-o destul de des în ultimul timp, extremele ar fi Adi Popa şi Hamroun, în timp ce Stanciu şi Achim ar evolua ca "interi", lângă singurul "închizător" - Pintilii. În oricare dintre cele două formule de mai sus, apărarea este cea standard, formată din Enache, Tamaş, Toşca şi Momcilovic. În poartă urmează să fie titularizat Florin Niţă.

O a treia variantă de echipă pentru returul cu Sparta Praga ar fi în sistemul 4-2-3-1, cel preferat de Reghe în sezonul trecut. Aici, Popa, Stanciu şi Hamroun l-ar susţine din spate pe Golubovic, în timp ce Achim ar face pereche cu Pintilii în faţa defensivei.

Altfel, fiecare stelist va primi câte 15.000 de euro, dacă vicecampioana va elimina formaţia din Cehia. Steaua are prima şansă, ţinând cont că a scos un rezultat favorabil în tur, 1-1, având şi statistica de partea sa.

Steaua - Sparta Praga e miercuri, de la 20:45, pe Arena Naţională. Partida va putea fi urmărită LIVE TEXT pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri