Steaua riscă depunctarea după declaraţiile preşedintelui de onoare, Helmuth Duckadam, de la finalul meciului cu ASA Târgu Mureş

Data publicării:
helmuth duckadam

Helmuth Duckadam a fost audiat de membrii Comisiei de Disciplină a FRF în timpul şedinţei de miercuri, după o plângere înaintată de CCA, şi au acordat un nou termen pentru săptămâna viitoare, când fostul portar va trebui să vină însoţit de un avocat.


"M-a surprins foarte mult faptul că mi s-a transmis următorul aspect: Steaua ar putea fi depunctată în urma declaraţiilor mele! Nu consider că este normal. Este o opinie exprimată de un om liber, care, conform celor de la comisie, lezează imaginea fotbalului românesc. Vă spun sincer că am rămas stupefiat după această întâlnire", a spus Duckadam.
Helmuth Duckadam a afirmat că este dezamăgit de plângerea înaintată de Comisia Centrală a Arbitrilor şi a precizat că va cere să fie scos din analele fotbalului românesc. "Este normal să cer scoaterea din analele fotbalului românesc, din moment ce se consideră că eu am lezat imaginea fotbalului nostru. Sunt pur şi simplu dezamăgit de atitudinea celor de la Comisia Centrală de Arbitri. În primul rând, eu nu am funcţie oficială la Steaua şi nu sunt persoană asimilată clubului, care este definită ca finanţator sau sponsor. Sunt un om care, alături de fotbalişti uriaşi, a adus la Bucureşti, în vitrina Stelei şi implicit a fotbalului românesc, cel mai mare trofeu din Europa, singurul de acest fel din ţara noastră. Aşa am lezat imaginea fotbalului romanesc", a completat Duckadam.


Oficialul stelist a precizat că arbitrul întâlnirii cu ASA Târgu Mureş, Istvan Kovacs, îl poate da în judecată pentru cele declarate, însă nu ştie de ce ar putea fi sancţionat de Comisia de Disciplină. "Nu văd pe ce bază aş putea fi amendat sau suspendat. Am mai spus şi repet că, dacă se consideră lezat de afirmaţiile mele, domnul Istvan Kovacs mă poate da în judecată. Este dreptul său, aşa cum şi eu am dreptul să-mi exprim opinia. Aceste lucruri au fost câştigate la Revoluţia din 1989, la fel ca şi dreptul de a călători şi la vot liber", a adăugat Duckadam.


După meciul ASA Târgu Mureş - Steaua, scor 1-0, în care arbitrul Istvan Kovacs a dezavantajat gruparea bucureşteană în mai multe rânduri, Duckadam a declarat că oficialul partidei poate fi catalogat drept nesimţit: "Pot să-l fac şi nesimţit fără probleme. A decimat o echipă. Situaţie mai clară decât lovitura lui Mureşan nu există pe faţa pămîntului. Se vede că n-a jucat fotbal ca să-şi dea seama că îşi bate joc de munca unor fotbalişti."


Potrivit plângerii înaintată de CCA împotriva lui Duckadam, declaraţiile oficialului stelist se încadrează la articolele 52.1 şi 52.5. Astfel, articolul 52, punctul 1, prevede că Duckadam ar putea fi suspendat între două şi şase luni. "Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane, se sancţionează astfel: a) dacă autorul este un jucător sau antrenor, cu măsura suspendării de la 2 la 6 jocuri; b) dacă autorul este un oficial sau oficial asimilat, cu măsura suspendării de la 2 la 6 luni". Totodată, articolul 52.5, prevede că sancţiunea primită de Duckadam va fi între 5.000 şi 300.000 de lei, în timp ce clubului Steaua i s-ar putea deduce trei puncte: "Declaraţiile făcute de persoanele arătate la art. 4.1, lit. a) - g), care sunt de natură să prejudicieze în orice mod imaginea fotbalului cum ar fi, dar fără a se limita la: corectitudinea desfășurării jocurilor de fotbal, cele privind prestația arbitrilor, încălcarea unor prevederi regulamentare, activitatea unor persoane care intră sub incidența prezentului regulament, plata unor sume de bani pentru stimularea partenerilor de competiție sau altele asemenea și care nu sunt dovedite, se sancționează la prima abatere cu măsura suspendării de la 8 la 16 jocuri pentru jucători sau antrenori și de la 6 la 12 luni pentru oficiali și penalitate sportivă de la 5.000 lei la 300.000 de lei, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţin ute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară. În caz de recidivă, penalitatea sportivă se va dubla."


După meciul dintre cele două echipe, Gabriel Mureşan a fost suspendat pentru 16 jocuri, ca urmare a loviturii în faţă aplicată lui Raul Rusescu, în timp ce Ousmane N'Doye a fost sancţionat pentru şase jocuri, după lovirea cu piciorul în cap a lui Claudiu Keşeru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri